Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

Duríssim article d’un digital Alemany sobre la “democràcia” espanyola i la situació actual de Catalunya

Comparteix
0Shares

El digital alemany “Neue Debatte” ha publicat un article del catedràtic de la Universitat de Bremen, Axel Schönberger sobre la situació actual de Catalunya.
Durant els últims mesos la llei espanyola ha perdut totalment la seva legitimitat. Les sentències dels Tribunals ESP, així com les accions del Ministeri Públic han provocat que la Justícia espanyola es converteixi en una “injustícia legal”.
És d’esperar que, jutges, fiscals, i membres del Govern ESP, que són responsables de violacions de drets fonamentals, rendeixin comptes davant un tribunal internacional per les seves accions.
Pels catalans, la República Catalana i la llibertat està propera sempre i quan actuïn de forma decidida i coherent, si dubten i accepten les ordres legals/il·legals de l’Estat ESP, perdran i mai més tindran oportunitat de fer realitat el seu dret a un Estat propi.
El dret a l’autodeterminació del poble català no s’aconseguirà mitjançant l’obediència a Espanya i els seus tribunals, només mitjançant la desobediència massiva a l’Estat espanyol, que, de fet, ja ha perdut tota legitimitat a Catalunya a causa del seu comportament repressiu.
La comunitat internacional, només té en compte qui controla efectivament el territori. Mentre aquest sigui l’Estat ESP, el Govern de Catalunya no té cap possibilitat d’aplicar amb èxit el dret d’autodeterminació del poble català.
L’objectiu del PP és sotmetre Catalunya completament i de forma definitiva, destruir les institucions catalanes i perpetuar l’explotació econòmica de Catalunya. Qualsevol renúncia per part catalana ajudarà a Espanya i perjudicarà Catalunya.
Seria un error creure que Catalunya podria negociar una reforma més favorable de l’Estatut y seguir dins Espanya sense més problemes. És un tot o res per Catalunya. Espanya podria ofegar econòmica i culturalment Catalunya i seguirà sent una colònia de l’Estat espanyol.
Per cada polític que sigui empresonat per l’Estat espanyol, és necessari que surtin dos més. Qui té por, perd. La prudència i el convenciment que la causa justa sempre acaba triomfant, conduirà Catalunya a l’Estat propi.
Si Espanya segueix violant els drets humans i oprimint Catalunya es convertirà en un Estat “paria” que es veurà condemnat, a la llarga, a l’ostracisme internacional, tal com li va succeir temps enrere a la República de Sud-àfrica.
A ningú li agrada ser un màrtir. Però en la situació actual, Catalunya necessita patriotes disposats a sacrificar-se si és necessari. Junqueras i Puigdemont ho van ser i ho són. Tots dos mereixen lloc d’honor, no sols en la Història de Catalunya, sinó en la de tota Europa.

Romi Grabalós

Comentaris
Comparteix
0Shares
Segueix-nos!

One Comment

  1. Carole olfers van der horst Carole olfers van der horst

    spsin and catalonya belong to europa and to the european union. so if these two countries csnt solve their problems alone the other ruropean members have to help them in sorting out their misunderstandings in order to avoid greater problems in the entire european continent.
    this is an obligation from the part of all the european members. they united to help one another not to ignore one another. please help.

Deixa un comentari