Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

Xavier García Albiol: “A Catalunya tot és simbòlic perquè l’Estat els ha aturat els peus”

El ple del Parlament d’aquest dijous, el primer de la legislatura sortida de les eleccions del 21D, havia de començar a les 10 del matí, però per les complicacions inicials, no ha començat fins poc abans de dos quarts de dotze.

Just a l’inici el grup parlamentari de Ciutadans ha intervingut per reclamar que no comencés fins que s’hagués resolt la reconsideració presentada per ells sobre l’esmena de la CUP per ratificar la república.

Segons Carlos Carrizosa, sense aquesta esmena Junts per Catalunya no hauria pactat un nou text transaccionat amb la CUP:

“Aquestes transaccions s’han fet sobre unes esmenes perquè no s’havien d’haver admès perquè xocaven contra una resolució del Tribunal Constitucional.”

El principal argument de Ciutadans, però, és que el text pactat aquest dimecres per Junts per Catalunya i per la CUP no ha estat admès a tràmit per la mesa i, per tant, no es pot votar en el ple.

El president del Parlament, Roger Torrent, no ha acceptat la demanda de Ciutadans, malgrat aquest partit ha dit que pot estar incorrent en un delicte de prevaricació.

Durant el ple s’ha sabut que Ciutadans ha demanat empara al Tribunal Constitucional perquè consideren que s’han vulnerat els seus drets.

Domènech i Iceta reclamen un canvi d’estratègia a l’independentisme

Després d’aquesta curta picabaralla, el portaveu del grup parlamentari de Catalunya en Comú Podem, Xavier Domènech, ha defensat la proposta de resolució que ha presentat el seu grup amb el nom de “Sobre el restabliment de l’autogovern, la sobirania del Parlament i el desbloqueig.”

El segon a intervenir ha estat el líder del PSC, Miquel Iceta, que ha defensat la proposat “Per l’acord i el canvi” del seu partit i Units per Avançar. Iceta ha reclamat que els partits independentistes abandonin l’estratègia actual:

“Ni consells de la República, ni consells d’electes ni actes simbòlics a Brussel·les poden substituir aquesta cambra.”

Albiol: “Tot molt simbòlic en la Catalunya virtual”

Per part del PP ha parlat el seu líder, Xavier Garcia Albiol, que s’ha queixat que Ciutadans no hagi volgut proposar una candidatura alternativa a Puigdemont.

Albiol ha assegurat que Artur Mas, Carme Forcadell i Marta Rovira van admetre davant dels tribunals que la proclamació de la república va ser simbòlica, i ha assegurat que l’independentisme vol continuar endavant amb “un gran engany”:

“Estem davant d’un gran engany que porta mesos vivint del simbolisme i de l’èpica. Una reiteració simbòlica d’una declaració simbòlica d’una independència simbòlica. Tot molt simbòlic en la Catalunya virtual en la que vostès estan instal·lats.”

Albiol ha afegit, però, que si ha estat simbòlic ha estat perquè l’estat “els ha parat els peus.”

Comentaris

Be First to Comment

Deixa un comentari