Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

[VÍDEO]Discurs íntegre de Puigdemont en què renuncia a presidir la Generalitat de manera “provisional”

118Shares

El líder de Junts per Catalunya (JxCat), Carles Puigdemont, ha anunciat aquest dijous en un vídeo difós des de Bèlgica a través de les xarxes socials que renúncia “de manera provisional” a la seva investidura i, al seu lloc, ha proposat el nom de Jordi Sànchez, número dos de la seva llista i ara en presó preventiva.

Puigdemont ha oficialitzat així l’esperada mesura que preparava per desbloquejar la legislatura. El president cessat de Catalunya ha anunciat també que convocarà els “membres del Parlament de Catalunya a una reunió solemne per poder impulsar la nova etapa i establir el Consell per la República perquè lideri el camí cap a la independència efectiva”.

Alhora, ha informat que un equip d’advocats internacionals ha presentat aquesta tarda en el seu nom “una demanda contra l’Estat espanyol davant el Comitè dels Drets Humans de Nacions Unides”, per denunciar la “violació” dels seus drets.

Comentaris
118Shares

Be First to Comment

Deixa un comentari