Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

Un grup d’eurodiputats demana la llibertat dels presos polítics davant l’Eurocambra

Comparteix
0Shares

Ahir al migdia hi va haver una una concentració d’un grup d’eurodiputats davant del Parlament Europeu per reclamar “l’alliberament dels presos polítics catalans”. Hi han participat els consellers cessats que són a Brussel·les: Meritxell Serret, Toni Comín, Lluís Puig i Clara Ponsatí. Tots quatre s’han sumat a l’acte organitzat per la Plataforma de Diàleg UE-Catalunya, que agrupa 31 europarlamentaris de diverses formacions. Carles Puigdemont, que va participar dimarts a la nit en una xerrada a Gant, no hi ha estat present.

La quarantena de concentrats exhibien cartells amb el missatge “Llibertat per als presos polítics catalans” i la imatge de fons dels empresonats Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.

A la concentració hi havia eurodiputats de la plataforma, com ara Jordi Solé (ERC) o Ramon Tremosa (PDeCAT). Jordi Solé ha dit que denuncien el que consideren una vulneració de drets fonamentals:

“Volem denunciar la situació concreta d’aquests quatre presos polítics catalans, però també aquesta deriva cap a actituds antidemocràtiques i aquesta violació que entenem que hi ha de drets fonamentals.”

Segons l’eurodiputat d’Esquerra, la presó preventiva per a Junqueras, Sànchez, Forn i Cuixart és una “revenja de les institucions”:

“S’enfronten a acusacions que entenem que no tenen base jurídica possible i que, al final, tot respon a una estratègia institucional de l’estat espanyol de posar la unitat de l’Estat per damunt dels drets fonamentals i dels drets democràtics.”

Solé demana “una solució política a la situació que vivim”, perquè “la repressió policial i l’acció judicial mai solucionaran el problema”. També reclama que “la Unió Europea canviï d’actitud”.

A l’acte de protesta també hi eren Izaskun Bilbao (PNB), Miguel Urbán i Xabier Benito (Podem), Ana Miranda (BNG) o Ernest Urtasun (ICV), així com la irlandesa Martina Anderson (Sinn Féin), el francès José Bové (Verds), el liberal eslovè Ivo Vajgl i el belga Mark Demesmaeker (NV-A), entre d’altres diputats europeus.

Comentaris
Comparteix
0Shares
Segueix-nos!

Noticies relacionades

Be First to Comment

Deixa un comentari