Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

[ÚLTIMA HORA]Tanca el consolat de Finlàndia per la destitució del cònsol a petició de Madrid

0Shares

La seu del consolat general honorari de Finlàndia a Barcelona ha aparegut aquest dijous amb un cartell on s’anuncia que queda tancat des d’aquest dijous, 1 de març.

El cònsol honorari destituït dimecres, Albert Ginjaume, ha denunciat una “caça de bruixes”. Considera que es vol fer sortir d’escena persones que no pensen com el govern espanyol. Ja són quatre els cònsols cessats per activitats a favor de la independència: Finlàndia, Bulgària, Filipines i Letònia.

Segons va transcendir, les autoritats espanyoles van demanar la substitució del cònsol perquè actuava “d’una manera inapropiada pel seu càrrec”. La destitució d’Albert Ginjaume estaria relacionada amb el fet que va convidar la presidenta de la Diputació de Barcelona i alcaldessa de Sant Cugat del Vallès, Mercè Conesa, a un dinar amb cònsols acreditats a Barcelona.

La Convenció de Ginebra sobre relacions diplomàtiques permet al país receptor vetar un diplomàtic. En el cas de Finlàndia, el cònsol destituït ha explicat que Hèlsinki li ha donat suport, i no en va poder evitar el cessament perquè hi estan obligats si el govern espanyol els ho demana. De fet, l’executiu de Finlàndia va admetre obertament que va cessar Ginjaume a petició expressa del govern espanyol.

Comentaris
0Shares

Noticies relacionades

Be First to Comment

Deixa un comentari