Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

[ÚLTIMA HORA]Els presos catalans podrien estar en presó preventiva fins a l’abril de 2019

0Shares

El magistrat del Tribunal Suprem Pablo Llarena ha declarat complexa per un termini de 18 mesos la causa per rebel·lió contra els exconsellers després de la petició de la Fiscalia i l’informe favorable de l’Advocacia de l’Estat, l’acusació popular representada per Vox, i la resta de les defenses.

En un acte explica que entre els motius per declarar la complexitat de la causa hi ha el nombre d’investigats; la necessitat d’examen d’abundant documental; l’abundant nombre d’incidents processals referits a mesures cautelars i la sol·licitud de diligències d’investigació “en diferents àmbits i parcel·les de responsabilitat delictiva, moltes d’elles associades a l’exercici de funcions públiques ia la desviació d’ús de fons públics, en relació amb actuacions que es perllonguen en el temps “.

Així, subratlla que “no pot desconèixer-se el fet que la imputació a un gran nombre de persones com recull l’article 324.2 de la Llei d’enjudiciament criminal és un motiu que es dóna en el present cas i suficient per declarar la complexitat de la causes , i ells sense perjudici que amb posterioritat i després de les diligències que s’hagin de practicar puguin resultar implicats en els fet altres persones “.

Tot i que el termini perllongat és d’un màxim de 18 mesos la instrucció pot ser tancada abans, un cop s’acabin totes les diligències pendents de practicar i finalitzar totes les imputacions.

Comentaris
0Shares

Be First to Comment

Deixa un comentari