Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

Text íntegre de la resolució del Parlament que legitima Puigdemont i avala el referèndum de l’1-O

Comparteix
129Shares

El Parlament ha aprovat aquest dijous una proposta de resolució -presentada per JxCat i acordada amb la CUP amb el vistiplau d’ERC- en la qual es rebutja la “destitució il·legal i il·legítima” de Carles Puigdemont com a president de la Generalitat i s’avala el “referèndum d’autodeterminació” de l’1-O.

Després d’un matí de tensions en el si de la Mesa del Parlament, que ha desestimat les peticions de reconsideració de Ciutadans, el PSC i el PPC contra les esmenes de la CUP a la proposta de JxCat, el ple ha procedit al debat i votació de les resolucions presentades pels grups parlamentaris.

La més polèmica era la impulsada per JxCat, que finalment no incorpora l’esmena de la CUP que plantejava “reafirmar” la declaració d’independència aprovada el 27 d’octubre, però sí reivindica la legitimitat de Puigdemont com a candidat a ser reelegit president i exigeix ​​que el Govern de l’Estat “cessament les ingerències” sobre les instàncies judicials, per impedir que es materialitzi la voluntat democràtica “legítimament expressada en el referèndum d’autodeterminació de Catalunya l’1 d’octubre”.

Aquest és el text íntegre de la resolució aprovada:

.

372695214-Propuesta-de-resolucion-de-JxCat-y-la-CUP-sobre-la-restitucion-de-las-instituciones-catalanas

Comentaris
Comparteix
129Shares
Segueix-nos!

Noticies relacionades

Be First to Comment

Deixa un comentari