Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

Rivera canvia les dades de la Seguretat Social en tres programes i ara diu que no va dir el que va dir

Comparteix
626Shares

Diumenge a “El Objetivo”, dilluns a “Los Desayunos de RTVE” i avui “Hoy por Hoy”, Albert Rivera insisteix a repetir que el Govern de José Luis Rodríguez Zapatero és tan responsable com el PP de buidar la guardiola de les pensions. I no obstant això, les dades, que el mateix Rivera no es molesta a revisar, el desmenteixen. El Govern de Zapatero no només va fer la màxima contribució a la guardiola de les pensions 9400 milions d’euros el 2008-, sinó que mai va usar els diners del fons de reserva de la manera en què ho ha fet Rajoy, que des de 2012 ha usat sistemàticament els diners del Fons de Reserva de la Seguretat Social per a “tapar forats”, temptació en la qual no va caure el president socialista ni en el pitjor de la crisi.

El llavors president Zapatero anunciava substancials pujades de les pensions mínimes en les seves visites anuals a Rodiezmo (Lleó). Durant els seus dos mandats, les pensions es van elevar al voltant d’un 30%. Tals increments es van fer fins i tot en el pitjor de la Gran Recessió. Així que, en realitat, les pujades de les pensions eren més grans del que es plasmava en la revaloració general.

Per contra, si només es pren el període Rajoy, les pensions no pugen un 0,03%. En realitat, baixen un 1,4%. Tant Rajoy com Rivera solen al·ludir a la congelació de les pensions el 2010 i, en canvi, només es van congelar les pensions màximes, mentre que les pensions mínimes es van actualitzar segons l’IPC.

En realitat no va dir el que va dir

Fonts de Ciutadans diuen que el seu president, en realitat, no volia dir el que va dir: “Rivera es referia conjuntament a la gestió del bipartidisme de PP i PSOE, que han compartit un mateix model laboral fracassat i no han estat capaços d’assegurar la sostenibilitat ni el poder adquisitiu de les pensions “. Com Rajoy i Báñez insisteixen en el qüestionable dada que “el PSOE li va donar a les pensions el cop de destral de 2010” i afegeixen que “el PP de Rajoy ha plomat la guardiola de les pensions en els últims anys. I ara segueixen proposant pegats i subhastes d’un euro amunt o avall en lloc de fer les reformes de fons necessàries per apuntalar el sistema “.

Des del partit taronja no tenen res a dir sobre les pujades de les pensions mínimes el 2010, ni de l’aportació de 1.740 milions d’euros al Fons de Reserva de la Seguretat Social en el mateix any. Tampoc han indicat si Rivera té intenció de rectificar o no, tot i que ja se li hagi fet saber que els seus arguments no es corresponen amb la realitat en aquest cas.

Comentaris
Comparteix
626Shares

Be First to Comment

Deixa un comentari