Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

Rajoy sobre apujar les pensions: “No podem gastar el que no tenim”

Comparteix
0Shares

El president del Govern, Mariano Rajoy, ha estat entrevistat aquest dijous per Ana Rosa Quintana en una trobada que ha començat per les pensions en un dia en què els pensionistes tornaran a sortir al carrer. Rajoy ha justificat que no pugi les pensions amb l’argument que “no podem gastar el que no tenim perquè això és el que ens va portar a la crisi” i ha anunciat que demanarà acudir al Congrés dels Diputats per realitzar un monogràfic sobre pensions.

El moviment era de manual i Rajoy evita així ser arrossegat per Podem al Congrés dels Diputats per parlar de pensions. Pren la iniciativa, però amb calma, perquè promet un monogràfic “d’aquí a 10 o 12 dies” en què “vull un debat general, explicar d’on es treu els diners de les pensions. Cal veure què diu cada i explicar la meva proposta “.

No obstant això, quan li han preguntat quina serà la seva proposta, Rajoy ha tornat a recórrer a generalitats: “Jo el que vaig a proposar és mantenir el sistema de pensions i mantenir-lo a mig i llarg termini. Per això cal tenir persones treballant “.

Rajoy també s’ha referit a la Equiparació Salarial entre els cossos i forces de seguretat de l’Estat i ha presumit de tenir “un principi d’acord que ara han de ratificar les bases dels funcionaris”. I ha argumentat que “com veuen que ha arribat la recuperació, la gent demana més”. “Podem seguir millorant, però per a això cal seguir així”, ha afegit.

El president del Govern s’ha mostrat convençut que tindrà uns nous pressupostos generals i ha dit que “espero que Ciutadans faci un pas endavant perquè Espanya necessita estabilitat i pressupostos”. Quan li han recordat que la formació d’Albert Rivera exigeix ​​que dimiteixi la senadora murciana Pilar Barreiro, imputada en Púnica, ha dit que “anem a veure què diu el Tribunal Suprem sobe la senyora Barreiro perquè si diu que no ha fet res tenim un problema “,

Una idea “demencial”

Catalunya ha centrat bona part de l’entrevista i Rajoy ha titllat de “demencial” la idea de crear un “consell de la República a Brussel·les” i li ha demanat a Ana Rosa que “no em tiri de la llengua” per no fer servir més qualificatius sobre aquesta proposta independentista.

Rajoy ha exigit als diputats catalans que trien com a president “a una persona que estigui a Espanya, que no estigui a la presó i que no tingui problemes amb la Justícia”. “I aquesta persona ha de complir la llei com ho fem vostè i jo. Tota la resta és una broma “, ha assenyalat. A més, els ha advertit “seria un error majúscul i un missatge que seguim amb l’enfrontament si trien a algú que té problemes amb la Justícia” i que si no trien president, “que és la seva obligació”, no tornarem “a la normalitat “, en el sentit que se seguirà aplicant l’article 155.

Sobre la caiguda en les enquestes del Partit Popular, Mariano Rajoy ha dit que “l’enquesta que miro cada dia és l’Enquesta de Població Activa”. Quan li han assenyalat les dades concretes d’una enquesta d’El País, ha dit que “el 2015, aquesta mateixa casa El País, deia abans de les eleccions que hi havia empat entre els quatre partits. I miri ara al Congrés com està “. També s’ha referit directament a l’amenaça de Ciutadans i ha dit que en les anteriors eleccions catalanes, “Ciutadans era segona força política a Catalunya ia les següents generals els vam guanyar en totes les províncies”.

“El” ministre d’Economia

Sobre si tornarà a repetir com a candidat, ha assenyalat que “és la meva intenció fer-ho si el meu partit vol”. “Qui diu si el meu temps ha passat és la gent, els espanyols, i no els que volen que passi”, ha afegit.

Infructuosos han estat els intents de saber qui serà el proper ministre d’Economia, tot i que ha deixat caure que és un home. “Ell no ho sap”, ha assenyalat sobre si l’elegit és home o dona. “Caldrà nomenar-lo, ho haurà de nomenar el president del Govern. El anomenarem la setmana que ve “. Tampoc ha revelat si ja forma part del Govern. “Això no ho puc dir. Hi ha dues possibilitats: que estigui o que no estigui “.

Comentaris
Comparteix
0Shares
Segueix-nos!

Be First to Comment

Deixa un comentari