Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

Rajoy :”Posar-se en mans d’extremistes i radicals com és la CUP no construeix res i només crea problemes”

Comparteix
0Shares

“És demencial. El que cal fer és triar a una persona que estigui a Espanya, que no estigui a la presó ni tingui comptes pendents amb la justícia, i que es compleixi la llei “. El president del Govern, Mariano Rajoy, ha desqualificat la idea dels independentistes de crear l’anomenat ‘espai lliure a Brussel·les’, una estructura amb tres òrgans a Bèlgica en paral·lel a un Govern autonòmic a Catalunya amb el qual Carles Puigdemont podria pilotar de nou el ‘Procés’ presidint l’anomenat consell de la república que serà nomenat per una assemblea de representants de la república. El cap de l’Executiu central avisa que a Catalunya “han de complir amb la seva obligació, que és elegir un president, i mentrestant no anirem a una situació de normalitat”, ha advertit.

“Si us plau, és que és absurd, ho sap tothom”, ha replicat en una entrevista a Telecinco. Sense fer referència a l’aplicació de l’article 155 ia la seva possible aixecament, Rajoy ha estat clar a l’hora d’expressar que tot el que no sigui nomenar un president que pugui exercir a llarg termini per estar lliure de l’acció judicial “és una broma “. I encara que no ha volgut donar noms sobre els possibles candidats a la investidura que complirien aquestes condicions, ha valorat que Elsa Artadi, la portaveu del grup parlamentari de JxCat, no té comptes amb la justícia, segons creu: “La Sra Artadi no té cap problema legal, crec “.

“Si us plau, és que és absurd, ho sap tothom”

En tot cas, el president ha carregat contra els dos principals partits independentistes (ERC i JxCat) per supeditar-se a les pretensions de la CUP, cosa que ha retret al fer referència a la proposta de resolució que el Parlament aprovarà aquest dijous després de ser transaccionada per els cuperos. Davant la pretensió dels anticapitalistes que el ple del Parlament ratifiqués la DUI d’independència del 27 d’octubre, Rajoy ha advertit que el Tribunal Constitucional ja va dir que es tracta d’una aspiració que no es pot fer.

Segons la seva opinió, “posar-se en mans d’extremistes i radicals com és la CUP, oblidant que la majoria de la gent està en moderació i en la raó, no construeix res, només crea problemes”, ha retret.

Però conscient que aquesta PR ha estat rebaixada per evitar fer referència a la DUI després d’emetre les advertències de la Fiscalia i dels lletrats del Parlament, Rajoy ha tret ferro a la declaració política que votaran a favor els tres partits independentistes: “ve a dir que Puigdemont és fantàstic, doncs molt bé; és absurd, però han de complir amb la seva obligació que és elegir un president, i mentrestant no anirem a una situació de normalitat “, ha insistit.

“Posar-se en mans d’extremistes i radicals com és la CUP, oblidant que la majoria de la gent està en moderació i en la raó, no construeix res, només crea problemes”

Rajoy ha lligat aquesta supeditació als postulats de la CUP amb les accions reivindicatives de dirigents com Roger Torrent o Ada Colau en l’acte d’inauguració del Mobile, així com les accions de les entitats sobiranistes que en els voltants del MWC s’han repartit llaços grocs a els assistents. En aquest sentit, el cap de l’Executiu ha opinat que aquest tipus d’iniciatives “només serveixen per destruir”, després de la qual cosa ha recordat que ningú en l’esfera internacional ha reconegut la DUI, “si de cas el president de Veneçuela en alguna de les seves sortides de to “, ha recordat.

Però per al president, el MWC “és cabdal per a Barcelona, ​​de manera que” anar-hi a manifestar-se, a tenir mals gestos no serveix de res “, de la mateixa manera que les accions de Torrent i Colau demostren que hi ha gent que” no té sentit institucional “i” ratllen la mala educació “

Comentaris
Comparteix
0Shares
Segueix-nos!

Noticies relacionades

Be First to Comment

Deixa un comentari