Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

El consell de Rajoy a Ana Rosa per la vaga del 8M: “Va a aportar molt més a la causa treballant que si està fent vaga”

Comparteix
0Shares

El president del Govern, Mariano Rajoy, ha felicitat aquest dijous a la presentadora Ana Rosa Quintana per sumar-se a la ‘vaga a la japonesa’, treballant més, en comptes de sumar-se a les aturades de la vaga feminista del 8 de març.

“Vostè va a aportar molt més a la causa que defensa treballant, explicant el que passi, que si està fent vaga”, ha assegurat Rajoy en una entrevista a El programa de Ana Rosa preguntat sobre la seva participació en la convocatòria del 8M.

El president ha redirigit la pregunta a la presentadora, que ha recalcat que està “a favor” de la convocatòria però que li agradaria que fos “una reivindicació general, independentment d’ideologies”. “Fa vostè molt bé perquè jo també estic d’acord amb la reivindicació, però a mi em passarà com vostè”, ha respost Rajoy, que ha celebrat que la presentadora decideixi treballar.

El president ha recordat que la vaga és un dret recollit per la Constitució i que respecta “les decisions que prengui cadascú”, encara que ell no participarà en la convocatòria del 8M.

“El que intentarem fer és prendre cada vegada més mesures per ser eficaços”, ha assenyalat Rajoy, que ha incidit que cal “fer pedagogia” per acabar amb la violència masclista i per acabar amb la bretxa salarial entre homes i dones.

El president ha recordat que la “discriminació salarial” està prohibida per llei i que la inspecció tècnica funciona, tot i que ha reconegut que “ha de ser molt més activa”. “Les empreses és on estem en una situació pitjor”, ha apuntat Rajoy, que ha assenyalat que no li agrada “obligar ningú a res i sobretot a les empreses”.

“Crec que hem de fer un esforç, hem de fer pedagogia. Hi ha moltes empreses que ja estan conscienciades, però això de treure una llei dient que en aquest consell d’administració o que en els llocs directius ha d’haver persones d’aquestes i d’aquestes característiques és molt arriscat “, ha apuntat Rajoy.

Amb les seves declaracions sobre la convocatòria del 8M, el president se suma a diferents representants del Partit Popular que han descartat participar en la vaga feminista. La presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, i la ministra d’Agricultura, Isabel García Tejerina, van carregar contra l’atur de vint hores convocat i van apuntar a una “vaga a la japonesa”. “Jo vaga no faré perquè no crec que hagi de fer vaga”, va assegurar la vicesecretària d’Estudis i Programes del PP, Andrea Levy.

En un document intern, els populars van assegurar que no donarien suport a una vaga “elitista” i “insolidària” que pretengui “trencar el nostre model de societat occidental” i que aposta “per l’enfrontament entre dones i homes”.

Comentaris
Comparteix
0Shares

Noticies relacionades

Be First to Comment

Deixa un comentari