Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

[ÚLTIMA HORA]Els Mossos detenen el presumpte assassí de Susqueda

Comparteix
110Shares

Paula Mas Pruna i Marc Hernández López, de 21 i 23 anys, van ser assassinats el passat 24 d’agost al pantà de Susqueda. Sis mesos després, els Mossos d’Esquadra han detingut el seu presumpte assassí a Santa Coloma de Farners. Es tracta d’un home, d’uns 50 anys, veí i resident amb la seva família en aquesta localitat propera al pantà, i amb antecedents. L’arrestat, del qual no ha transcendit la seva identitat, no coneixia a les víctimes.

Aquell calorós dijous d’estiu, el sospitós i la parella del Maresme es van trobar per casualitat al final del barranc de la font de cal Borni, on els xavals acabaven d’arribar i estaven a punt de fer una excursió per les aigües de l’embassament amb caiac. Durant aquests sis mesos, els mossos de la Unitat Central de Desapareguts no han deixat de pujar ni una sola setmana a l’embassament. Tots els indicis que han reunit i que hi ha anat comunicant al jutge i al fiscal determinen que només el detingut va poder matar a trets a Paula i en Marc.

Ho va fer sol i es va desfer de l’Opel Zafira de la parella i dels cadàvers amb tranquil·litat

El misteri dels crims de Susqueda ha esglaiat des del primer moment a la societat catalana. Un crim estrany en un paratge recòndit. Marc i Paula, als quals una càmera de seguretat d’una sucursal de La Caixa va gravar hores abans de ser assassinats, no tenien enemics. Durant aquests mesos, els investigadors han posat cap per avall tots els entorns i cercles de les víctimes. Es tractava d’una parella de joves que es volia, i que volien estar junts i que mantenien una relació molt sana i equilibrada entre ells. Això ha estat el poc que ha transcendit d’una investigació policial que els Mossos van bloquejar per evitar filtracions conscients que qualsevol element que es filtrés jugaria en contra seva i en benefici de l’acusat.

En contra del que es podia haver intuït en algun moment, per la complexitat de l’operativa que el presumpte assassí va posar en pràctica després dels dos crims, els investigadors només han detingut una persona. Ho va fer sol i es va desfer de l’Opel Zafira de la parella i dels cadàvers amb tranquil·litat, però també sol.

Els investigadors van arribar fins a ell a través del seu cotxe, un quatre per quatre blanc, que va ser gravat per una càmera de seguretat i vist a més per alguns testimonis a l’escenari del crim. Aquest era l’únic vehicle que per horaris d’accés i sortida de les dues carreteres per les quals s’entra o surt del pantà estava a la zona, a més de la gent que viu permanentment a l’embassament.

El cotxe del sospitós va ser gravat per una càmera de seguretat i vist a més per alguns testimonis a l’escenari del crim

Fins ben avançada la investigació els Mossos no van descartar la línia dels belgues, els dos ciutadans que estaven al pantà el dia del crim i que van escoltar els trets i uns crits que podrien correspondre als de Paula. Hi ha un altre individu que també resideix des de fa anys a la zona, un home del que compten que va patir un desengany i que va viure primer en un cotxe i després es va construir una cabana. També va ser investigat. Però sobretot va despertar moltíssims dubtes i interrogants el belga que, amb la seva parella coreana, va abandonar precipitadament el lloc i Espanya després dels crims. La policia va recórrer a Europol i l’home va assegurar que se’n va anar per por, perquè no li va agradar seguir vivint en una zona en la qual s’havia produït un crim tan terrible i que estava pendent de resoldre.

La investigació no ha acabat. De fet, prossegueix el secret d’actuacions i els mossos pretendre dedicar tot el temps necessari, sense presses, al registre de l’habitatge i el vehicle del detingut. Falta trobar l’arma del crim. La pistola amb la qual l’assassí va disparar a boca de canó a la Paula i va matar també a Marc. L’acusat passarà en les pròximes hores a disposició judicial.

Comentaris
Comparteix
110Shares

Noticies relacionades

Be First to Comment

Deixa un comentari