Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

Puigdemont: “Cal seguir el camí cap a la república independent, un país lliure i democràtic on la gent no tingui por d’expressar les seves idees”

Comparteix
0Shares

El candidat de JxCAT a la presidència de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha expressat el seu compromís amb el llegat de l’1-O i el 21-D. Ho ha fet durant un vídeo que s’ha emès en el marc de l’assemblea general ordinària de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), on ha assegurat que “si no defallim, si persistim, si perseverem i hem paciència suficient guanyarem”, també va afirmar que la dignitat del poble de Catalunya “no mereix ser traïda sinó servida amb vocació de servei i generositat per mantenir el llegat de l’1-O, el que es va decidir el 27-S i el que es va ratificar el 21-d”. Va afegir que cal seguir el “camí cap a la república independent, un país lliure i democràtic on la gent no tingui por d’expressar les seves idees”.

Puigdemont ha agraït a l’assemblea el seu treball i ha valorat que la trobada d’aquest diumenge suposa també la “conclusió” d’una etapa que els ha portat fins on estan ara. “Ho volem acabar junts”, ha insistit.

El dirigent de Junts per Catalunya ha assegurat que tothom contribuirà a continuar aquest camí, cada un dins de la seva responsabilitat, “petita o gran, còmoda o incòmoda, segura o amb risc” i ha afirmat que intentaran estar “a l’altura de la dignitat del poble de Catalunya “. Així, ha defensat que el camí és aconseguir una república independent on ningú “tingui a veure privada la llibertat per expressar idees democràtiques”. “I com volem un país per a tothom, ho hem de fer entre tots, no és responsabilitat més d’uns que d’altres”, ha declarat.

En aquesta línia, ha donat la seva paraula que no renunciarà a aquest projecte, tot i que ha dit que aquest diumenge no els podia acompanyar perquè li correspon “defensar aquest espai de llibertat allà on les idees no representen cap perill, no hi ha cap policia, jutge o periodista amic que et pugui titllar de res i que et puguin aturar per dir que Catalunya mereix ser una república independent democràtica sense por i amb la participació de tots “.

Puigdemont ha tingut també un record per als familiars dels presos o dels que, com ell, es troben fora de Catalunya, així com de tots aquells que estan sent cridats a declarar en el marc de les causes judicials pel procés d’independència.

Comentaris
Comparteix
0Shares
Segueix-nos!

Be First to Comment

Deixa un comentari