Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

Colau plantarà al Rei per mostrar “zero empatia”amb les persones que van patir les càrregues policials el 1-O

Comparteix
0Shares

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, no participarà en la rebuda oficial de les autoritats que es dispensarà al Rei Felip VI tant demà com dilluns amb motiu dels actes d’inauguració del Mobile World Congress (MWC), si bé sí que coincidirà amb el monarca en el sopar i l’acte institucional d’inauguració.

Colau ha explicat que pren la decisió “responsabilitat institucional davant les milers de persones que van patir càrregues policials” durant el referèndum de l’1 d’octubre. En declaracions a la premsa, ha emmarcat la seva decisió en un context en què no hi ha normalitat política a causa de l’aplicació de l’article 155, i ha lamentat que Rei es posicionés al costat de les tesis “més dures i repressives”, ja que, segons ella, hauria d’haver mantingut la neutralitat.

L’alcaldessa de Barcelona ha insistit que el monarca va mostrar “zero empatia” amb les persones que van patir càrregues policials, i també ha criticat l’empresonament dels líders socials i polítics sobiranistes. També ha assegurat que vetllarà per mantenir el respecte institucional davant la figura del monarca però que no rendirà “homenatge”.

Ha remarcat que sí participarà en tots els actes d’inauguració de l’esdeveniment en representació de la ciutat i de l’Ajuntament, i ha concretat que assistirà al sopar de diumenge a la nit i l’obertura oficial del dilluns al matí.

L’alcaldessa de Barcelona va acompanyar el passat dimarts a les dones dels polítics independentistes en presó preventiva pel procés sobiranista en una recepció amb apel·lacions a la defensa dels drets humans i la solidaritat amb aquests dirigents.

Comentaris
Comparteix
0Shares

Noticies relacionades

Be First to Comment

Deixa un comentari