Press "Enter" to skip to content

[VÍDEO]Un duríssim Torrent fa marxar part de la cúpula judicial catalana en defensar els drets dels “presos polítics”

Puntuació dels lectors

Tensió en un acte al Col·legi d’Advocats de Barcelona. El president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, ha aprofitat la presència del ministre de Justícia, Rafael Catalá, per reiterar les seves denúncies per l’existència de “presos polítics” a Espanya, unes paraules que han provocat que autoritats de la cúpula judicial catalana, inclosos el president del TSJC o el fiscal en cap de Catalunya, hagin abandonat la sala.

Com ha fet en altres intervencions, el president de la cambra catalana ha dit que en els últims mesos s’està produint una “regressió” de drets i llibertats fonamentals, especialment a Catalunya, i ha afegit que hi ha presos polítics per “delictes inexistents” i que la separació de poders està “en perill”. D’aquesta manera, ha reclamat als juristes presents a la sala que es facin càrrec de “la gravetat de la situació”.

Per a això, ha citat la declaracions recents del catedràtic de Dret Constitucional, Javier Pérez Royo, o les crítiques d’Amnistia Internacional en un sentit similar, entre ores denúncies. També ha fet una menció a la situació de bloqueig que està provocant al Parlament de Catalunya el fet que hi hagi diputats empresonats.

“S’estan vulnerant els drets polítics dels diputats presos, i amb ells, els dels centenars de milers de votants que els han triat com a representants. Si es poden presentar com a diputats, per què se’ls impedeix exercir plenament com a tals? “, Ha denunciat. I davant de Catalá ha lamentat que “alguns ministres” hagin “avançat” decisions dels jutges.

S’estan vulnerant els drets polítics dels diputats presos, i amb ells, els dels centenars de milers de votants que els han elegit com a representants ”

L’expressió per part de Torrent ha disgustat alguns dels presents a l’acte de celebració de la festivitat de l’advocacia de Barcelona, ​​fins al punt que el president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Jesús María Barrientos, i els fiscals en cap de Catalunya i Barcelona, ​​Francisco Bañeres i Concha Taló, entre altres, han abandonat la sala.

La degana del col·legi, Maria Eugènia Gay, s’ha vist obligada a parar l’acte momentàniament davant els aplaudiments i xiulets que han suscitat les paraules de Torrent i el gest dels membres de la cúpula judicial catalana. Prèviament, la degana li retreu aquesta part del discurs al president de la cambra. “No podies fer això, si us plau president, no era la idea”, li diu Gay a Torrent visiblement contrariada, al que aquest demana simplement que li deixi acabar el seu discurs.

Gay li demana llavors que acabi “sense intervencions polítiques”. “L’hi demano de tu a tu, com a amiga”, reclama la degana del col·legi, just abans que Torrent acabi la seva intervenció censurant “la vulneració dels drets de llibertat d’expressió, manifestació, reunió, intimitat i defensa” que, al seu judici, ha patit Catalunya.

Torrent ja havia evitat la foto amb Catalá i Millo a l’inici de l’acte

Barrientos i Banyeres de Mariola han tornat a la sala quan Torrent ha acabat el seu discurs i ja era el torn del ministre, mentre que Taló ha optat per abandonar l’edifici. Catalá, per la seva banda, ha evitat en la seva intervenció replicar directament a Torrent en una intervenció en què ha combinat el castellà i el català.

L’acte ja no havia començat amb bon peu. Torrent ha evitat coincidir amb Catalá i el delegat del Govern a Catalunya, Enric Millo, a la porta del col·legi per compartir fotografia. Per això, ha acudit a la cita una mica més tard que el ministre.

Comentaris
COMPARTEIX !
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Be First to Comment

Deixa un comentari

Ofertas Depilación Láser