Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

Siberiana 2018: Aquest monstre de fred ens podria afectar a partir de dilluns.

Comparteix
0Shares

Un combat meteorològic arriba la setmana vinent a Catalunya. D’una banda, el fred rigorós, comandat per un anticicló, amb aires siberians i que arribarà, clarament, fins a França. D’altra banda, la suavitat notable, acompanyada d’abundants precipitacions, comandada per una depressió, acompanyada d’aires subtropicals. El xoc pot ser violent.

En el mapa adjunt es veu la previsió de dimarts al nivell de referència 850 hPa, uns 1.500 metres d’altura, pel model GFS. Damunt de Catalunya just arriba l’aire fred, amb tons blavosos, amb la isoterma de -5ºC. L’aire fred és pressionat per la zona taronja, que representa aire més temperat, provinent de latituds més baixes. Estaríem en la zona de conflicte, en el front de guerra.

Els actors d’aquest combat estan clars. El front de guerra, encara no. El mapa mostrat és una de les opcions. Alguns models, com aquest, donarien el front damunt de Catalunya, on xocarien el fred intens i la precipitació abundant.

El resultat podria ser, entre dimarts i dijous, una nevada important i general, fins a cota zero a gran part del país. Potser una nevada històrica. Aquest mapa és del mateix model GFS i representa la previsió de precipitació acumulada en 24 hores només per dimarts. El color verd representa precipitació en forma de neu.

Comentaris
Comparteix
0Shares
Segueix-nos!

Be First to Comment

Deixa un comentari