Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

The New York Times adverteix del creixent risc per la llibertat d’expressió a Espanya

0Shares

El diari nord-americà The New Tork Times assegura en un article publicat aquest dijous que Espanya s’ha convertit en un país on els riscos per a la llibertat d’expressió s’han incrementat “discretament” en els últims anys. En un text signat pel periodista Raphael Minder, el diari recorda les últimes condemnes a Espanya per enaltiment del terrorisme i apunta a la Llei Mordassa, “una criticada llei” per “controlar la propagació de les protestes durant la crisi”.

L’article fa un repàs als últims dos dies, marcats pel segrest cautelar del llibre ‘Fariña’ a petició de l’exalcalde d’O Grove, la retirada d’ARCO de l’obra de Santiago Sierra que retratava Junqueras i els Jordis com a presos polítics i la condemna al raper Valtonyc per les lletres de les seves cançons.

A continuació, se centra en el cas de la censura sobre l’obra de Serra i destaca que IFEMA no va citar cap llei per demanar la retirada de l’obra Presos polítics a l’Espanya contemporània de l’estand de la galeria Helga de Alvear, sinó que va argumentar que la “polèmica” provocada en els mitjans de comunicació per l’exhibició de les peces “perjudicava la visibilitat del conjunt dels continguts d’ARCO”.

El diari ressalta que es va produir un canvi “sota el Govern conservador del president Mariano Rajoy”, que va introduir una “criticada llei de seguretat pública” -en referència a l’anomenada Llei Mordaza- amb la qual pretenia “controlar la propagació de les protestes durant la crisi “. El rotatiu esmenta també que l’Executiu va reformar el Codi Penal per endurir-, el que ha portat “a processar a diverses persones per missatges ofensius en xarxes socials, així com a rapers i còmics”.

Comentaris
0Shares

Noticies relacionades

Be First to Comment

Deixa un comentari