Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

Tatxo Benet compra el polèmic muntatge ‘Presos polítics’ d’ARCO

Comparteix
0Shares

El controvertit muntatge ‘Presos polítics’ de la fira ARCO Madrid, a Ifema, ja té comprador: Tatxo Benet.El soci de Mediapro ha adquirit la polèmica obra de Santiago Sierra, ‘Presos polítics a l’Espanya contemporània’, composta per 24 fotografies pixelades i numerades amb imatges, entre d’altres, d’Oriol Junqueras, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. Benet va adquirir l’obra abans que s’instés a la seva retirada i l’oferirà a l’MACBA o a una altra entitat que estigui disposada a exposar-la.

L’obra -que tenia un preu de sortida de 80.000 euros- ha estat retirada aquest matí de la galeria de Helga de Avear “per evitar més polèmiques”, segons han informat fonts d’ARCO. Una decisió que ha aixecat una tempesta política entre PP i PSOE, favorables a la retirada, i Units Podem, ERC, PDeCAT i el propi Ajuntament de Madrid, que han reclamat la seva reposició.

Benet defineix com “intolerable, escandalós i inexplicable” la retirada de les obres de l’exposició.

No obstant això, i més enllà de la polèmica, l’obra s’ha venut amb rapidesa i ha estat adquirida per Benet, soci de la companyia audiovisual catalana, on comparteix el comandament amb Jaume Roures -nom que la Guàrdia Civil va situar dins el comitè per arribar a la independència catalana-.

En declaracions a TV3, Tatxo Benet ha qualificat d ‘ “intolerable, escandalós i inexplicable” que en un Estat democràtic i amb llibertat d’expressió s’hagi censurat l’obra de’ Presos polítics ‘.

L’obra venia acompanyada de l’edició de 500 exemplars del fullet il·lustratiu que es ven per 10 euros i que està sent molt demandat a la galeria i en poques hores, ja s’havien venut 200 exemplars de la publicació documental il·lustrada del muntatge.

Paradoxalment, la galerista d’ARCO recordava aquest matí que Serra és un artista difícil de vendre. De fet, Helga de Alvear havia venut obres més petites de Serra, com el ‘No’ que també va portar a una altra edició d’ARCOmadrid, però no muntatges més grans ni per encàrrec.

Santiago Sierra ha expressat la seva “relativa sorpresa i decepció” per la retirada de les seves obres de l’exposició, una decisió que al seu parer “danya seriosament la imatge de la fira”.

Comentaris
Comparteix
0Shares
Segueix-nos!

Noticies relacionades

Be First to Comment

Deixa un comentari