Press "Enter" to skip to content

El cap policial que investiga el Procés carrega contra polítics i mossos ocult al Twitter

Puntuació dels lectors

El tinent coronel Daniel Baena, cap de la Policia Judicial de la Guàrdia Civil de Catalunya, s’oculta a les xarxes socials sota el pseudònim de Tàcit (@ nmaquiavelo1984). Amb aquest nick i amb la descripció de “politòleg” reprèn polítics als quals ell mateix investiga en les tres causes obertes sobre l’1 d’octubre i la presumpta sedició i rebel·lió. També critica periodistes i les actuacions dels Mossos o les d’associacions com Òmnium o de partits com ERC i la CUP.

Les investigacions de la Policia Judicial de Catalunya sobre el Procés sobiranista català han enviat a la presó els presidents d’Òmnium Cultural i de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Jordi Cuixart i Jordi Sánchez; l’exvicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, i l’exconseller d’Interior, Joaquim Forn. Altres membres del dissolt Govern de Carles Puigdemont, com Carles Mundó, Raül Romeva, Jordi Turull i Josep Rull, van passar un mes en presó preventiva.

També estan sent investigades rellevants dirigents de la CUP, com Mireia Boya i Anna Gabriel -refugiada a Suïssa i amb ordre de detenció a Espanya-, o d’ERC, com Marta Rovira, així com l’excap dels Mossos d’Esquadra que declara aquest dijous a l’Audiència Nacional, acusat de sedició, Josep Lluís Trapero, que podria ACBAR també ingressant a la presó.

Tots els informes que sustenten les causes que instrueixen el Jutjat Nº13 de Barcelona -on hi ha al voltant de 300 persones investigades sota secret de sumari-, l’Audiència Nacional i el Tribunal Suprem depenen dels homes dirigits pel tinent coronel Daniel Baena, cap de la Policia Judicial de Catalunya.

Però, mentre dirigeix ​​les indagacions contra els líders sobiranistes, Baena “està abocant les seves idees polítiques en unes investigacions que han de ser objectives”, protesten companys seus de la Guàrdia Civil. “I això ens està portant a seriosos enfrontaments entre nosaltres, amb els companys desplaçats des de Madrid, amb els Mossos i amb mitja societat”, denuncien aquestes mateixes fonts.

Alt comandament de la Guàrdia Civil a plena llum, Baena s’amaga en les ombres de Twitter sota el pseudònim de Tàcit (@ nmaquiavelo1984) i l’autodefinició de “politòleg” per increpar persones que apareixen en les diligències que el mateix signa, com a diputat Lluís Llach; corregir a periodistes que no segueixen del tot la línia que a ell li agradaria, com és el cas de Rebeca Carranco d’El País, Mayka Navarro de La Vanguardia o Anna Punsí de La Ser. O per criticar les actuacions dels Mossos d’Esquadra .

I no dissimula molt. El 2 de febrer, quan l’Ajuntament de Barcelona va anunciar a través del regidor Jaume Asens que s’anava a personar en totes les causes judicials per la repressió de l’1 d’octubre el seu comentari a Twitter va ser: “Estarem atents a veure si per això s’utilitza els diners públics “. O el 14 de novembre quan el seu mitjà de capçalera, El Periódico, va publicar “L’independentisme posa el fre. Mas, Comín, Campuzano, Tardà i Òmnium se sumen a l’autocrítica de l’estratègia secessionista”, la resposta de Tàcit va ser: “Sí , però els processos no, ara no s’atura. La Justícia no per “.

INVERTIR FOREX CATALUNYA ✅ | ✅ RECLAMAR GASTOS HIPOTECA ✅

Comentaris
COMPARTEIX !

Be First to Comment

Deixa un comentari

Ofertas Depilación Láser