Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

Dastis sobre la justícia Suïssa:”El que ha de passar és que es posi en marxa, que decideixi el que va a fer”

Comparteix
149Shares

Alfonso Dastis ha admès que les relacions entre Espanya i Suïssa podrien ressentir. “Ja veurem” si la decisió d’Anna Gabriel acaba afectant a les relacions entre els dos països, ha assenyalat aquest dijous a l’ambaixada espanyola de Teheran, just abans de participar en una reunió amb empresaris espanyols com a part del seu viatge oficial a l’Iran.

El ministre d’Afers Exteriors i de Cooperació ha assegurat que no ha tingut ocasió de parlar amb el seu homòleg suís, però que en qualsevol cas és partidari d’esperar a veure “com es desenvolupa l’acció de la Justícia”. “Ja hi haurà temps de plantejar de quina manera això afecta les relacions entre Espanya i Suïssa”, ha dit Dastis.

El titular s’ha expressat així en declaracions a Teheran, preguntat pel malestar mostrat pel ministre de Justícia, Rafael Catalá, després d’unes paraules del portaveu del Departament de Justícia suís, Folco Galli, en què va afirmar que si els delictes dels que s’acusa Gabriel són polítics no serà extradida a Espanya.

Dastis ha assenyalat aquest dimecres que “el que ha de passar és que es posi en marxa la Justícia, que decideixi el que va a fer” i que s’abordi “en el marc de la normativa que sigui aplicable entre Suïssa i Espanya”.

Comentaris
Comparteix
149Shares
Segueix-nos!

Noticies relacionades

Be First to Comment

Deixa un comentari