Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

Titular de la TV Rusa sobre Anna Gabriel :”Perseguida pel govern i condemnada per la premsa”: política catalana fuig d’Espanya

0Shares

Segons informa El canal de Televisió Rus RT, els polítics catalans han de fugir cap a altres països per poder tenir un “judici just, així ho ha explicat en aquest article:

“Perseguida pel govern i condemnada per la premsa”: política catalana fuig d’Espanya

Una altra figura política líder en el moviment d’independència de Catalunya ha fugit a Suïssa abans de declarar en l’audiència judicial a Madrid, dient que no tindrà “un judici just a casa”.
En una entrevista publicada al diari Le Temps de Suïssa, Anna Gabriel, una ex legisladora catalana i membre del partit esquerrà Candidatura Unitat Popular (CUP), compara la situació a Catalunya amb la repressió a Turquia després del fallit cop d’Estat el 2016.

Ella havia de comparèixer davant un jutge del Tribunal Suprem dimecres pel seu paper a l’empenta de la independència de l’any passat. “No aniré a Madrid. M’estan processant per la meva activitat política i la premsa del govern ja m’ha condemnat”, ha explicat.

“Com que no tindré un judici just al meu país, he buscat un país que pugui protegir els meus drets”.

Gabriel va denunciar la situació a Catalunya, que ha vist a gairebé 900 persones posades sota investigació o acusades després del fallit intent d’independència. També va criticar al govern per no protegir els líders separatistes dels grups d’extrema dreta.

Quatre líders separatistes, inclòs l’exvicepresident de Catalunya, Oriol Junqueras, han estat empresonats per càrrecs que inclouen rebel·lió, sedició i ús indegut de fons públics com a conseqüència del referèndum sobre la independència.

Sis, entre ells l’expresident català Carles Puigdemont, han fugit de la regió. “Seré més útil per a la causa si estic lliure que entre reixes”, va dir Gabriel.

Dimarts, un portaveu de l’Oficina Federal de Justícia de Suïssa va dir que Suïssa no pot extradir Gabriel a Espanya sota la llei suïssa i la Convenció Europea de Drets Humans, perquè els seus suposats crims van ser polítics.

Comentaris
0Shares

Noticies relacionades

Be First to Comment

Deixa un comentari