Press "Enter" to skip to content

Rajoy sobre la violència de l’1-O: “I què esperava que fes l’Estat? Aplaudir?”

Segueix-nos a Facebook!
Comparteix
590Shares

Aquesta és la resposta del president del govern espanyol, Mariano Rajoy, a la senadora d’ERC Mirella Cortès, que aquest dimarts li va retreure la violència policial de l’1-O.

Rajoy ha justificat així la resposta policial i jurídica de l’estat espanyol al referèndum de l’1-O, i ha expressat el seu suport explícit als membres de les policies espanyoles, fiscals i jutges que han permès aturar el que considera un “cop a la democràcia”.

“Hem fet el que faria i el que fa qualsevol estat democràtic i de dret, que és defensar la democràcia, garantir la vigència de la legalitat i protegir els drets i llibertats dels ciutadans. Però on viu vostè? Creu que alguna democràcia a Europa o al món hauria acceptat el que alguns han intentat fer a Catalunya?”

Rajoy, durant la sessió de control al Senat, es va mostrar “orgullós” de la feina de la policia espanyola i del seu “país”. “La policia de l’1-O va actuar amb empara judicial”.

Segons el president espanyol, “a Espanya no es persegueixen idees ni es qüestiona l’autogovern”, sinó que s’actua “contra el que pretén situar-se per sobre de la llei i les resolucions judicials”. I ha acusat l’independentisme de “provar de desprestigiar” la democràcia espanyola. “A Europa ni al món no els ha donat suport ni un sol país” perquè “les democràcies respecten l’imperi de la llei i l’estat de dret”, ha dit.

Comentaris
Comparteix
590Shares

One Comment

  1. camil.la camil.la 23 de Març de 2018

    Com es possible que la justícia espanyola, posi a la presó als polítics que el poble català em majoria ha votat i confiat perquè ens portin a una República? On està la democràcia del govern central, enlloc. Son de pensament únic, i si no a la presó.

Deixa un comentari

Ofertas Depilación Láser El Financial Times tria Catalunya com la millor regió del sud d’Europa per invertir
590Shares