Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

[ÚLTIMA HORA]Un guàrdia civil nega a la jutge que els manifestants de l’1-O fossin violents i contradiu l’atestat de la mateixa Guàrdia Civil

Comparteix
4694Shares

Sorpresa a la investigació de l’1 d’octubre que està fent un jutjat de Manresa. Un dels agents de la Guàrdia Civil que va participar en l’operatiu a Castellgalí va desmentir aquest dilluns davant de la jutgessa l’atestat que va redactar la mateixa Guàrdia Civil.

L’informe diu que la gent que es va concentrar davant de l’escola Sant Miquel insultava i fins i tot intentava agredir els policies. Un dels dos agents que va declarar admet que això no és veritat i que en tot moment la resistència de la gent va ser passiva, sense cap mena de violència.

Els altres agents han ratificat l’atestat

El jutjat d’instrucció número 2 de Manresa té oberta una investigació sobre l’1 d’octubre, en què han declarat ja sis agents de la Guàrdia Civil, que compareixen com a testimonis. Fins ara, tots havien ratificat la versió dels atestats, que descriuen actituds violentes dels votants i justifiquen així les càrregues policials.

La delegació del govern espanyol a Catalunya ha enviat a declarar els agents encarregats de la recollida de les urnes, que no van participar directament en les càrregues.

Citat el responsable de l’operatiu

Però les seves declaracions han servit per identificar els càrrecs superiors, que van dirigir l’operatiu. En especial, els agents que han declarat han apuntat a un tinent coronel de la comandància de Sant Andreu de la Barca, que diuen que va dirigir totes les reunions de la Guàrdia Civil abans de l’1 d’octubre.

Segons informa TV3, la jutgessa ja li ha demanat que testifiqui, i l’ha citat per a mitjans del mes que ve. A més, li ha denegat la petició de declarar per videoconfèrencia, i haurà de declarar personalment als jutjats de Manresa.

Comentaris
Comparteix
4694Shares
Segueix-nos!

Be First to Comment

Deixa un comentari