Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

TVE despatxa en 40 segons la declaració d’ ‘El Bigotes’ i oculten que ha assenyalat al marit de Cospedal

1130Shares

Álvaro Pérez Alonso, ‘El Bigotes’, ha comparegut aquest dimarts a la comissió del Congrés dels Diputats que investiga el suposat finançament il·legal del Partit Popular. Allà ha assegurat que anava “diàriament” a la seu dels populars al carrer Gènova per reunir-se amb diferents càrrecs i organitzar mítings i ha assenyalat el marit de Maria Dolores de Cospedal com un dels responsables de la trama.

Però la declaració d’ ‘El Bigotes’ no ha estat una de les notícies del dia per al Telediario. Un cop més, la investigació sobre el suposat finançament irregular del PP no ha estat destacada en titulars i ha estat relegada a l’minut 16 de l’informatiu, on se li han dedicat tan sols 40 segons (20 segons sense la introducció de Pilar García Muñiz) després d’una peça dedicada a la declaració de Narcís Serra, exvicepresident socialista del Govern, pel ‘forat’ a CatalunyaCaixa.

En la seva declaració, ‘El Bigotes’ ha assenyalat el marit de Cospedal i “amic de Rajoy”, però al Telediario 1 de Televisió Espanyola només s’han destacat les seves declaracions exculpatòries cap al president del Govern.

A les cues dedicades a recollir la declaració del considerat com un dels caps de la trama Gürtel, TVE ha destacat la part en la qual assenyala “que tot el PP treballava amb les empreses de Correa i que era el partit el que els deia com cobrar als empresaris “.

La presentadora també afirmava que “Álvaro Pérez ha assegurat que va ser Mariano Rajoy qui va tallar les relacions amb les empreses de Correa i demana que s’ampliï la investigació als donants del partit”.

La breu peça inclou unes declaracions d’ ‘El Bigotes’, però l’informatiu en cap moment fa referència a qui assenyala com a partícips de la trama.

“Hi figuren com atizantes, vénen a deixar anar ‘el mondongo’ i no vénen a declarar ‘”, recull l’informatiu sense aclarir que estava fent referència a Ignacio López del Hierro, marit de Cospedal, i Miguel Ángel Piñeiro López, exgerent del PP gallec.

En el seu lloc, destaquen una altra frase en què exculpa el president del Govern assegurant que “seria un miserable si digués que jo he tingut una reunió amb Rajoy per parlar de preus d’un acte”.

Reunió del Consell d’Informatius amb els partits

Davant la situació a TVE i els continuats casos de manipulació informativa, els Consells d’Informatius de RTVE han demanat reunir-se aquest dimecres amb els grups parlamentaris al Congrés per “buscar una solució” conjunta que permeti desbloquejar el nomenament dels nous Consell d’Administració i president de la corporació pública.

La convocatòria a la reunió s’ha impulsat després que les meses del Congrés i del Senat tornessin a demanar aquesta setmana l’acord dels grups parlamentaris sobre com aplicar la reforma de la llei de càrrecs de RTVE.

“Considerem imprescindible que els partits vagin a la trobada amb la màxima voluntat negociadora, tenint en compte que ja s’han posat sobre la taula solucions intermèdies al voltant de les quals es podria buscar un consens”, van subratllar els Consells d’Informatius.

Comentaris
1130Shares

Be First to Comment

Deixa un comentari