Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

El director per a Europa d’Amnistia Internacional: L’empresonament de Jordi Sánchez és “excessiu i desproporcionat”

153Shares

Després de la decisió d’un jutge de la Cort Suprema de no alliberar Jordi Sánchez, l’ex president de l’organització independentista catalana, l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), el Director per a Europa d’Amnistia Internacional, Gauri van Gulik, va dir:

“La presó preventiva en Jordi Sánchez és una restricció excessiva i desproporcionada al seu dret a la llibertat d’expressió i reunió pacífica”

“En lloc d’aprofitar l’oportunitat per posar fi a la seva detenció en curs, la Cort Suprema ha agreujat aquesta injustícia. Jordi Sànchez hauria de ser alliberat immediatament. Segons l’opinió d’Amnistia Internacional, mantenir-lo a la presó no aporta elements nous que justifiquin l’empresonament de Sánchez. a més, els càrrecs de sedició i rebel·lió als quals s’enfronten Sánchez i Cuixart, segons la informació de què disposa Amnistia Internacional, no estan justificats i, per tant, han de ser retirats “.

Encara cridar a les protestes a obstruir les operacions policials legals, si es demostra, pot ser una ofensa d’ordre públic punible, no constitueix un delicte greu com la sedició o la rebel·lió, que comporta sentències de fins a 10 i 30 anys.

Comentaris
153Shares

Be First to Comment

Deixa un comentari