Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

[ÚLTIMA HORA]La jutge de l’Audiència Nacional Carmen Lamela imputa Josep Lluís Trapero per sedició

Comparteix
0Shares

La jutge de l’Audiència Nacional Carmen Lamela ha tornat a imputar el que va ser cap dels Mossos d’Esquadra Josep Lluís Trapero, per sedició, aquest cop pel referèndum de l’1 d’octubre.

Lamela l’ha citat per aquest divendres. Aquesta citació arriba després de la declaració la setmana passada del coronel de la Guàrdia Civil Diego Pérez de los Cobos. El coordinador policial de l’1 d’octubre, va assegurar davant del jutge que Trapero hauria pogut evitar el referèndum si hagués requisat urnes i tancat col·legis.

Lamela, que ja investigava Trapero per sedició per la seva actuació en el setge a la Guàrdia Civil el 20 de setembre durant una operació policial a la seu de la Conselleria d’Economia, ha ampliat la seva imputació per aquest mateix delicte en relació amb el 1-O i apunta a un possible delicte d’integració en organització criminal.

També ha citat aquest divendres com a testimoni el nou cap dels Mossos, Ferran López, que va substituir Trapero en aplicació de l’article 155 a Catalunya. Ferran López també haurà de declarar com a testimoni davant del magistrat del Tribunal Suprem el proper dia 26 en la causa per rebel·lió i sedició.

La fiscalia va demanar al jutge del Tribunal Suprem que cités com a investigats en la causa oberta per rebel·lió i sedició l’excap dels Mossos i Josep María Jové, la mà dreta d’Oriol Junqueras. Pablo Llarena, però, va decidir no incloure, ara per ara, el major dels Mossos, en la causa oberta contra l’anterior govern de la Generalitat i l’anterior mesa del Parlament.

Comentaris
Comparteix
0Shares

Be First to Comment

Deixa un comentari