Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

Manifestació unionista a Balsareny: 47 Assistents i una agressió d’uns ultres

0Shares

Una manifestació Unionista convocada ahir a la tarda al Poble de Balsareny (Bages) va acabar amb una escassa presència de participants i alguns d’ells un cop desconvocada la concentració van agredir als clients del Bar del poble.
Segons informa Regio7.cat , la manifestació, que havia convocat la plataforma Por España me atrevo –entitat vinculada a l’ultra Democràcia Nacional– va intentar convertir en pres polític Raúl Macià, el veí de Balsareny que està reingressat a la presó de Lledoners després d’haver delinquit mentre estava en llibertat condicional.

El líder de Democràcia Nacional, Albert Brugera, va assenyalar, abans d’iniciar la marxa pels carrers del poble, que Macià és a la presó per qüestions polítiques, presentant-lo com una víctima de l’independentisme. El que no va explicar Brugera és que el veí de Balsareny està complint encara una condemna de gairebé nou anys per haver participat en un assalt, a punta de pistola, contra dos narcotraficants, a qui van robar 45 quilos de droga i 15.000 euros. De fet, només s’hi va referir –sense explicitar que el tema de les drogues– que «va tenir les seves coses».

Segons testimonis que van presenciar els fets, un cop es van retirar les furgonetes dels Mossos d’Esquadra un grup de deu persones, que havien participat a la manifestació, van començar a increpar les persones que eren a la terrassa del bar. Segons els testimonis, que també eren a la terrassa en aquell moment, un membre del grup ultra va donar un cop a una de les persones que eren fora i els altres també van començar a repartir cops de puny i puntades de peu.

En total, van ser quatre els agredits, que van anar a Urgències per posteriorment interposar una denúncia. Els testimonis asseguren que els deu ultres no eren de Balsareny. Els fets van tenir lloc poc abans de les 9 del vespre, la majoria de persones que s’havien desplaçat al municipi bagenc per la protesta ja havien marxat.

Dues de les persones agredides eren els propietaris del bar. Immediatament van trucar als Mossos d’Esquadra, però quan van arribar els agents, els agressors ja havien marxat. Durant la manifestació no hi va haver incidents greus, i tan sols el redactor que signa aquesta crònica va ser increpat per tres manifestants –sense abans haver intercanviat cap paraula- que, a més, li van intentar prendre la llibreta on prenia els apunts i li van donar una empenta. La presència de la policia catalana va impedir que els tres manifestants continuessin fent empentes.

Fuente :Regio7.cat
Fotos S.Redó

Comentaris
0Shares

Be First to Comment

Deixa un comentari