Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

Els nous assessors d’Dolors Montserrat tenen importants interessos en la sanitat privada

Comparteix
343Shares

La ministra de Sanitat, Dolors Montserrat ha renovat a la meitat dels membres del Consell Assessor de Sanitat. D’42 persones, 21 són noves tal com recull el BOE amb data 14 de febrer.

Per a la Federació d’Associacions en Defensa de la Sanitat Pública (FADSP), aquesta nova composició del Consell suposa el “desembarcament massiu dels interessos de les empreses privades en l’organisme assessor del Ministeri de Sanitat”.

La vicepresidència ha quedat en mans de Francesc de Paula Rodríguez, director d’estratègia de MEDTRONIC IBERICA, una gran multinacional de tecnologia sanitària; i s’ha nomenat de secretària general a Ofelia de Lorenzo Aparicio, advocada del bufet De Lorenzo Advocats, especialitzat en dret sanitari.

També estan representants de les empreses privades de provisió sanitària i de les empreses farmacèutiques, primant així, denuncia la FADSP, “la presència dels interessos privats en el sector, a més dels de les corporacions (col·legis professionals)”, ja que els seus presidents formen part com a membres nats en aquest òrgan.

El Consell Assessor de Sanitat, integrat en el Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, és un òrgan consultiu i d’assistència a la persona titular del Departament en la formulació de la política sanitària.

Segons afirma la FADSP, el Consell “no té pluralisme ideològic, ni solvència tècnica sobre salut pública i molt menys representació dels interessos generals, i només recull els dels grups que pressionen per la privatització del sistema sanitari. Una evidència més que la ministra no té interès en el nostre sistema sanitari públic i que el millor que podia fer pel mateix és anar-se’n “, assenyalen.

Com a vocals figuren: Juan Abarca Cidón; Víctor Pérez Díaz; José Luis Porta López-Cózar; Pilar Garrido López; Diego Murillo Carrasco; Àngel Carracedo Álvarez; Julio Sánchez Fierro; Bartolomé Beltrán Pons; José Ramón González Juanatey; Juan José Afonso Rodríguez; Maria Sanjurjo Sáez; Vicenç Martínez Ibáñez; Juan Martínez Lleó; María Rosario Fernández García; Mario Mingo Zapatero; Javier Cap Salvador; Rafael Matesanz Acedos; Tomás Castell Arenal; Eulàlia Juvé Udina; Luciano Vidán Martínez.

Comentaris
Comparteix
343Shares
Segueix-nos!

Be First to Comment

Deixa un comentari