Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

Méndez de Vigo sobre l’escolarització en castellà: “Sens dubte ho farem”

Comparteix
253Shares

El Ministeri d’Educació està estudiant la fórmula per garantir que les famílies, a Catalunya, puguin elegir en quina llengua escolaritzen els seus fills. Això suposa posar en perill el model d’immersió lingüística inclòs a la Llei d’Educació de Catalunya.

Ho ha explicat Íñigo Méndez de Vigo, ministre d’Educació i portaveu del govern espanyol, en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres.

“Estem estudiant aquesta resolució per adequar-la a la llei catalana, la LOE-LOMCE i també les sentències del Tribunal Constitucional i del Tribunal Superior de Justícia. Es tracta d’una qüestió tècnica, del formulari que s’utiliza, de com es fa.”

Méndez de Vigo no ha aclarit com el govern espanyol pensa fer-ho, amb l’argument que ho estan estudiant, però ha afirmat: “Sens dubte ho farem.”

“Jo no he parlat de casella”

La inconcreció ha arribat fins al punt que, quan li han preguntat si incloure una casella per demanar l’escolarització en castellà no excedeix les competències del 155, perquè suposa un canvi de model educatiu, Méndez de Vigo ha interromput la periodista amb la pregunta “Quan m’ha sentit dir que inclouré res?” i ha remarcat “Jo no he parlat per res de casella, ho ha dit vostè”.

Méndez de Vigo sí que ha recordat que “la resolució de preinscripció, tal com està, en els tres últims cursos ha estat recorreguda pel govern” espanyol i que, “per tant, és coherent que vulguem modificar-la”.

Considera, però, que “aixó no significa cap canvi en el model educatiu de Catalunya”, perquè “els models educatius estan a les lleis”.

“Per aquest govern és molt important la llibertat, i dins de la llibertat és molt important també el dret dels pares a elegir la llengua vehicular de l’educació dels seus fills. I volem que aquesta garantia es faci correctament i adequadament.”

Sí que ha aclarit, però, que el govern espanyol vol que aquest dret es garanteixi “no de manera individualitzada, sinó col·lectiva”.

Preguntat sobre el cost d’aquest canvi en la inscripció escolar, Méndez de Vigo també ha respost que ho estan estudiant.

Comentaris
Comparteix
253Shares
Segueix-nos!

Be First to Comment

Deixa un comentari