Press "Enter" to skip to content

Dones musulmanes denuncien l’assetjament sexual que pateixen en el pelegrinatge a la Meca

Dones musulmanes han començat a denunciar, a través de les xarxes socials, que han patit casos d’assetjament sexual en el pelegrinatge a la Meca, el lloc més sagrat per a l’islam, que s’han estès sota l’etiqueta #MosqueMeToo (mesquita jo també) .

Aquests casos han guanyat una ràpida i àmplia difusió a les xarxes a la regió àrab amb l’etiqueta creada fa una setmana per la periodista i activista feminista egípcia Mona Eltahawy, en adaptació de #MeToo, associada al moviment de rebuig a l’assetjament sexual a tot el món.

L’activista egípcia va crear l’etiqueta després que una dona pakistanesa expliqués a Twitter que havia patit tocaments durant la circumval·lació a la Kaaba, la pedra negra de la Meca cap a la qual els musulmans de tot el món s’orienten per realitzar les seves pregàries.

La pròpia Eltahawy va ser víctima d’abusos sexuals en el pelegrinatge a la Meca el 1982, quan tenia 15 anys d’edat, i va relatar el seu cas en un llibre publicat el 2015. “És difícil parlar sobre assetjament en llocs sagrats. Espero que totes les que ho estem explicant puguem ser d’ajuda a aquelles que per qualsevol raó no puguin parlar ara “, va escriure Eltahawy a Twitter.

La periodista va explicar que va creure necessari fer una nova etiqueta perquè el #MeToo es va popularitzar arran dels casos d’abusos a actrius de Hollywood, de manera que moltes dones podrien no sentir-incloses en un moviment sorgit en un entorn a dones blanques, riques i occidentals.

La iniciativa ha rebut incomptables mostres de suport i ha incentivat a altres dones a compartir experiències similars. No obstant això, també ha generat nombroses crítiques, segons la pròpia activista, que assegura que li han insultat i acusat de voler destruir l’islam, o fins i tot de voler guanyar notorietat amb aquesta campanya.

Quan llegeixo sobre #MosqueMeToo. Em porta horribles records durant el Haj de 2010. La gent pensa que la Meca és el lloc més sagrat per als musulmans, així que ningú faria una cosa dolenta. Completament equivocad, explica una internauta.

Una altra denúncia que un noi jove va tocar el seu cos prop de la Mesquita del Profeta, a Medina. “Tenia 15 anys i ell tenia uns 20. Vaig creure que Madina és una ciutat segura, però estava equivocat. Mai oblidaré ni perdonaré “, afirma en les xarxes socials.

Comentaris
Comparteix
71Shares

Be First to Comment

Deixa un comentari