Press "Enter" to skip to content

Detingut a Guatemala el president d’Oxfam Internacional per corrupci贸

Puntuaci贸 dels lectors

El president d’Oxfam Internacional, Juan Alberto Fuentes, l’han detingut aquest dimarts a la capital del seu pa铆s, Guatemala, en una operaci贸 contra un cas de corrupci贸 governamental. 脡s el segon esc脿ndol protagonitzat per aquesta ONG en pocs dies.

Fuentes va ser ministre de Finances del govern d’脕lvaro Colom entre el 2008 i el 2012, i l’acusen de malversaci贸 i frau en la implantaci贸 del Transurbano, una gran operaci贸 per dotar d’una nova flota d’autobusos la capital del pa铆s, Guatemala.

De fet, en l’operaci贸 han detingut deu persones, pr脿cticament tot el govern de Colom, incl貌s el mateix expresident, perqu猫 tots ells van firmar l’acord per la compra dels autobusos.

“S’ha mostrat completament franc”

Fuentes presideix aquesta ONG amb base al Regne Unit des de fa gaireb茅 3 anys, l’abril del 2015. La directora executiva, Winnie Byanyima, ha dit que encara no coneixen amb detall els c脿rrecs de qu猫 se l’acusa, per貌 que confien en ell:

“Fuentes s’ha mostrat completament franc amb el consell i la direcci贸 d’Oxfam sobre el fet que est脿 entre els antics funcionaris investigats. Ens ha assegurat que ha cooperat completament amb la investigaci贸 i t茅 la confian莽a que no va transgredir a consci猫ncia les normes o els procediments.”

Orgies a Hait铆

L’esc脿ndol de la detenci贸 de Fuentes s’afegeix al de fa pocs dies: la setmana passada es va saber que treballadors d’aquesta ONG haurien organitzat orgies amb prostitutes a Hait铆 despr茅s del terratr猫mol del 2010.

El govern brit脿nic, que aporta 36 milions d’euros a aquesta ONG, l’ha pressionada, i ha dit que “revisar脿” aquestes aportacions. La pressi贸 ha fet efecte, i aquest dilluns ha dimitit la segona de Byanyima, Penny Lawrence.

El motiu 茅s que, per evitar l’esc脿ndol, l’ONG va silenciar l’assumpte i no va aplicar les mesures disciplin脿ries corresponents. A m茅s, durant el cap de setmana s’ha sabut que el responsable de les orgies a Hait铆 ja n’havia organitzat d’altres al Txad quatre anys abans.

L’esc脿ndol el va destapar el diari “The Times”, i la seva font hauria estat la mateixa ONG. En concret, l’informe intern sobre aquest assumpte, en el qual s’assegurava que hi havia hagut una “cultura de la impunitat” entre els seus membres a Hait铆. Tamb茅 apuntava que algunes de les prostitutes podrien ser menors d’edat.

Comentaris
COMPARTEIX !
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Be First to Comment

Deixa un comentari

Ofertas Depilaci贸n L谩ser