Press "Enter" to skip to content

Detingut a Guatemala el president d’Oxfam Internacional per corrupció

Segueix-nos a Facebook!
Comparteix
56Shares

El president d’Oxfam Internacional, Juan Alberto Fuentes, l’han detingut aquest dimarts a la capital del seu país, Guatemala, en una operació contra un cas de corrupció governamental. És el segon escàndol protagonitzat per aquesta ONG en pocs dies.

Fuentes va ser ministre de Finances del govern d’Álvaro Colom entre el 2008 i el 2012, i l’acusen de malversació i frau en la implantació del Transurbano, una gran operació per dotar d’una nova flota d’autobusos la capital del país, Guatemala.

De fet, en l’operació han detingut deu persones, pràcticament tot el govern de Colom, inclòs el mateix expresident, perquè tots ells van firmar l’acord per la compra dels autobusos.

“S’ha mostrat completament franc”

Fuentes presideix aquesta ONG amb base al Regne Unit des de fa gairebé 3 anys, l’abril del 2015. La directora executiva, Winnie Byanyima, ha dit que encara no coneixen amb detall els càrrecs de què se l’acusa, però que confien en ell:

“Fuentes s’ha mostrat completament franc amb el consell i la direcció d’Oxfam sobre el fet que està entre els antics funcionaris investigats. Ens ha assegurat que ha cooperat completament amb la investigació i té la confiança que no va transgredir a consciència les normes o els procediments.”

Orgies a Haití

L’escàndol de la detenció de Fuentes s’afegeix al de fa pocs dies: la setmana passada es va saber que treballadors d’aquesta ONG haurien organitzat orgies amb prostitutes a Haití després del terratrèmol del 2010.

El govern britànic, que aporta 36 milions d’euros a aquesta ONG, l’ha pressionada, i ha dit que “revisarà” aquestes aportacions. La pressió ha fet efecte, i aquest dilluns ha dimitit la segona de Byanyima, Penny Lawrence.

El motiu és que, per evitar l’escàndol, l’ONG va silenciar l’assumpte i no va aplicar les mesures disciplinàries corresponents. A més, durant el cap de setmana s’ha sabut que el responsable de les orgies a Haití ja n’havia organitzat d’altres al Txad quatre anys abans.

L’escàndol el va destapar el diari “The Times”, i la seva font hauria estat la mateixa ONG. En concret, l’informe intern sobre aquest assumpte, en el qual s’assegurava que hi havia hagut una “cultura de la impunitat” entre els seus membres a Haití. També apuntava que algunes de les prostitutes podrien ser menors d’edat.

Comentaris
Comparteix
56Shares

Be First to Comment

Deixa un comentari

Ofertas Depilación Láser El Financial Times tria Catalunya com la millor regió del sud d’Europa per invertir
56Shares