Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

Albert Rivera avisa Mariano Rajoy: “Se’ns esgota la paciència”

Comparteix
0Shares

Les advertències de Ciutadans al Partit Popular sobre les conseqüències d’incomplir el seu pacte d’investidura, per exemple no apartant aquells alts càrrecs imputats per corrupció, es produeixen gairebé diàriament. Per ara, sense més efecte que l’enuig de Cs davant el que consideren un menyspreu a l’acord subscrit entre les dues formacions. Una guerra cada vegada menys freda. Amb el ressò encara molt viu de la declaració de Francisco Granados, esquitxant a Esperanza Aguirre, Ignacio González i Cristina Cifuentes per presumpta corrupció, Albert Rivera ha elevat el to per subratllar que “li està esgotant la paciència”.

No ha aclarit, en la seva intervenció davant el grup parlamentari de Cs al Congrés, fins que fa està disposat a aguantar. No només per aquestes noves sospites de corrupció. Una de les reclamacions de les últimes setmanes per aprovar els pressupostos generals del 2018, imprescindibles per a la supervivència de l’Executiu popular, és que el PP a part a la senadora Pilar Barreiro, imputada recentment en el cas Púnica. “Seria absurd que per una qüestió personal o partidista, els seus nervis pels casos de corrupció, posen en escac l’estabilitat d’Espanya”, ha afirmat el dirigent liberal.

Un ull posat al PNB

En l’anàlisi que ha fet de la conjuntura política, Rivera ha instat el PP a que aclareixi si es va a apropar al PNB per garantir-se el seu suport als pressupostos, donant suport entre altres coses la tramitació del nou estatus polític que plantegen per a Euskadi. Sobre aquesta iniciativa, precisament, Cs preguntarà en la sessió de control al Govern a la vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría que aclareixi la seva posició sobre “el pla Ibarretxe 2”.

“Estem farts de demanar perdó per ser espanyols, per voler igualtat i per defensar que tots vam decidir el que passa a Espanya” i no per barris, províncies o autonomies, ha recalcat Rivera, qui hores després ha escrit al seu compte de Twitter: ” el bipartidisme se sent més còmode cedint privilegis davant els nacionalistes que arribant a acords per la igualtat i la solidaritat amb Ciutadans “.

El xoc entre liberals i conservadors ha tingut altres escenaris. El portaveu parlamentari de Cs, Juan Carlos Girauta, ha retret amb duresa a PP i PSOE que vetin l’obertura d’una comissió d’investigació parlamentària de l’atemptat gihadista de Barcelona. Si en els atemptats de l’11 de març es va obrir una comissió d’investigació per unanimitat ¿per què havia de ser aquesta diferent? Qui té por que s’investigui això? “, Ha plantejat.

Comentaris
Comparteix
0Shares

Be First to Comment

Deixa un comentari