Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

Ciutadans dóna suport per error a “la República catalana feminista de dones i homes lliures”

Comparteix
298Shares

El grup de Ciutadans a l’Ajuntament de Manresa (Barcelona) rectificarà i retirarà la seva signatura d’una proposició municipal amb motiu del Dia Internacional de les Dones, en la qual s’aposta per “fer de la república catalana una república feminista de dones i homes lliures “.

Així ho han manifestat fonts de Cs, després que el seu grup municipal a Manresa signés una proposició impulsada conjuntament amb ERC, CDC i altres forces locals, en la qual es fa una crida a donar suport a la “vaga internacional de dones”, convocada a Catalunya pel moviment feminista i els sindicats majoritaris.

En declaracions a l’agència Efe, el diputat parlamentari i responsable d’acció institucional de Ciutadans, Joan García, ha explicat que s’ha tractat d’un “error”, de manera que aquest dimecres quan aquesta proposició arribi a la Junta de Portaveus abans de ser votada en el ple municipal, el dijous 16 de febrer, la formació taronja retirarà la seva signatura.

Cs demana separar la reivindicació de la igualtat de la política territorial

García ha precisat que, amb la redacció actual, Ciutadans no donarà suport en cap cas aquest text, en barrejar una reivindicació que ells defensen com és la de la igualtat amb la “república catalana”, i perquè es dóna suport a la vaga feminista del 8 de març , de la qual s’ha desmarcat la direcció de la formació taronja en repetides ocasions.

Després de l’exposició de motius, la proposició recull una sèrie d’acords, entre això, donar suport a la vaga internacional de les dones realitza per les feministes de diferents països del món i convocada a Catalunya pel conjunt del moviment feminista i els sindicats majoritaris.

No obstant això, la direcció de Ciutadans no secunda aquesta vaga al·legant tints ideològics aliens a la igualtat entre homes i dones, així com la seva instrumentalització. Per la seva banda, el portaveu municipal de Ciutadans a l’ajuntament de Manresa, Andrés Rojo, ha afirmat en un comunicat que els acords de la moció “són sensats”, però que la seva part expositiva “confon amb temes que res tenen a veure amb el objectiu “d’aquesta iniciativa.

Comentaris
Comparteix
298Shares
Segueix-nos!

Be First to Comment

Deixa un comentari