Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

Bárcenas : El PP va ordenar emetre factures falses a empresaris

Comparteix
292Shares

Luis Bárcenas, extresorer del Partit Popular, ha confirmat avui davant del jutge la versió de Ricardo Costa, aleshores secretari general del PP del País Valencià, que el partit va ordenar presentar factures falses a empresaris per finançar les campanyes electorals de 2007.

En declaracions al jutge José María Vázquez de l’Audiència Nacional, que instrueix la causa de la trama valenciana del cas Gürtel, Bárcenas ha explicat que, durant una reunió amb Costa, aquest li va transmetre la seva “preocupació” per “una instrucció que havia rebut”, que “ell entenia que no era admissible”, de “liquidar determinades factures” i “assignar factures a determinades empreses perquè es fessin càrrec de despeses del partit”.

Bárcenas ha evitat parlar de l’existència d’una caixa b i s’ha limitat ha testificar que efectivament el llavors secretari general del PP valencià llavors li va comunicar la instrucció que havia rebut per part del president valencià, Francisco Camps.

D’altra banda, Bárcenas ha tirat pilotes fora sobre els viatges dels tresorers del PP nacional amb empresaris a València per pagar les campanyes del partit. Segons ha relatat, només es recorda d’un viatge d’un empresari, del qual no recorda el seu nom, i que volia fer una donació al partit, evitant així parlar de finançament irregular.

“Lapuerta va parlar amb Víctor Campos – vicepresident valencià llavors- i va acompanyar a un amic seu empresari, no recordo qui és, perquè aquest senyor volia col·laborar amb aquesta campanya. Jo el vaig acompanyar a la Conselleria. Vam estar amb Camps, li va presentar a aquest senyor li va lliurar o parlar amb ell de lliurar una quantitat determinada i aquí va acabar la conversa “.

Comentaris
Comparteix
292Shares

Be First to Comment

Deixa un comentari