Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

[ÚLTIMA HORA]Primeres declaracions dels ferits de l’1-O que van denunciar les càrregues a Girona

Comparteix
0Shares

Aquest dilluns han començat les declaracions al jutjat número 2 de Girona els primers ferits que van denunciar l’actuació de la Policia Nacional i La Guàrdia Civil durant el referèndum de l’1 d’octubre a diferents col·legis electorals de Girona i altres municipis.

El jutjat número 2 de Girona pren declaració a 19 dels ferits que van presentar denúncies als Mossos, al Col·legi d’Advocats de Girona o van anar al CAP per ser atesos de les ferides causades per l’actuació dels agents.

Aquestes declaracions aniran associades a la querella col·lectiva de més de 200 persones presentada per diversos ajuntaments gironins per la mateixa causa.

Els denunciants que declaren aquest dilluns son de tres col·legis electorals de Girona: El Narcís Xifra, l’Ernest Lluch i el centre cívic de Pedret.

Una de les afectades, Montserrat Ollé que l’1-O va anar a votar al centre cívic Pedret explica que els policies van aparèixer per sorpresa i els van començar a pegar.

“Van aparèixer de cop i volta. Si érem 20 persones van aparèixer 20 furgons de policies que van venir a sac, van venir i ens van començar a tirar per terra, i a maltractar. Espero justícia en principi, potser serà difícil però ho hem d’intentar. Jo sóc una persona normal que em vaig trobar amb uns fets extraordinaris i vinc a defensar els meus drets.”

Un fet excepcional és que les declaracions s’estan fent amb la presència del fiscal fet que, segons els advocats, no és gens habitual. Jordi Colomer dels advocats voluntaris de la plataforma “Drets de defensa de Girona”, les preguntes del fiscal estan encaminades a determinar si hi va haver obstrucció i violència per part dels ciutadans.

Segons informa TV3, “Les preguntes de la fiscalia van més encaminades a justificar l’actuació policial per sí aquestes persones podrien haver fet una obstrucció a aquesta tasca policial. Nosaltres entenem que no hi va haver obstrucció que hi va haver brutalitat policial i per l’altra part com que sembla entendre es tractaria d’un referèndum il·legal, l’actuació de la policia va ser proporcionada.”

Mireia Ripoll, una de les denunciants explica després de declarar que “et fan sentir com si hagués fet alguna cosa dolenta”.

“Potser érem 50 persones i hi havia 20 furgonetes de la Policia Nacional a fora, si volien entrar podien haver entrat sense cap mena de força, va ser desproporcionat van carregar com van voler.

Em preguntaven si vaig impedir el pas a la policia. Com vol que impedeixi el pas a al policia? Senzillament estava allí fent nosa, clar que sí, perquè estava protestant, però podien passar si volien, però volien fer por… i van per aquí les preguntes, fer-te veure que tu has fet alguna cosa dolenta, no hi ha dret.”

Les persones que han declarat han presentat els informes mèdics dels danys que van patir. Els 200 afectats que recull la querella col·lectiva ja van passar el reconeixement del metges forenses.

Comentaris
Comparteix
0Shares
Segueix-nos!

Be First to Comment

Deixa un comentari