Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

Segons el Financial Times, Catalunya és la millor regió per invertir en el sud d’Europa

Comparteix
0Shares

Catalunya és la millor regió del sud d’Europa per invertir en 2018 i 2019, segons un rànquing de fDi Magazine, dependent de Financial Times, recull en una nota el departament d’Economia de la Generalitat.

En el rànquing s’analitzen més de 450 regions i ciutats d’Europa i s’ordenen tenint en compte el seu potencial econòmic, capital humà, estil de vida, rendiment, connectivitat i clima de negocis. Per darrere de Catalunya, al sud d’Europa se situen Madrid, Llombardia (Itàlia), Istanbul (Turquia) i Lisboa (Portugal).

“Aquest reconeixement posa de manifest que Catalunya té els actius, el potencial i la determinació per consolidar-se com una de les regions més atractives d’Europa”, planteja el secretari d’Empresa i Competitivitat, Joan Aregio. El polític ha destacat que és la segona ocasió seguida en la qual Catalunya rep aquest reconeixement.

“Catalunya compta amb una posició geoestratègica privilegiada, una sòlida base industrial, una economia oberta al món i altament innovadora”, seguia.

Destaca l’estratègia de captació d’inversions

A més, Catalunya és reconeguda com la regió amb millor estratègia per captar inversió estrangera entre les que superen els 4 milions d’habitants, per davant de Rin del Nord-Westfàlia (Alemanya), Escòcia, Llombardia (Itàlia) i Emilia-Romagna (Itàlia) .

Així, queda reconeguda la seva tasca per atreure inversions i fomentar reinversions, impulsada a través de l’agència Catalonia Trade & Investment, que facilita l’aterratge d’empreses estrangeres. L’estratègia passa per potenciar les relacions amb els principals països inversors i els emergents; amb les empreses; i els projectes.

Comentaris
Comparteix
0Shares

Be First to Comment

Deixa un comentari