Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

El PSOE no donarà suport a cap candidat independentista per més “viable” que sigui

Comparteix
616Shares

El PSOE insisteix a reclamar que el president del Parlament, Roger Torrent, proposi a “un candidat legalment viable” per a la seva investidura com a president de la Generalitat. Però davant el suggeriment d’Oriol Junqueras que sigui Marta Rovira qui es presenti a la investidura, el secretari d’organització del PSOE, José Luis Ábalos, ha estat contundent un cop més: “No donarem suport a cap candidat independentista, per molt viable que sigui “.

Segons Ábalos, el bloc independentista es troba dividit entre els que tenen “una visió més realista”, que estan més interessats en la reposició de les institucions de l’autogovern català i en que s’aixequi la intervenció del Govern central a través de l’article 155 de la Constitució, i els que estan més interessats en “mantenir el pols” amb l’Estat.

Aquests últims, en la seva opinió, estan entestats a forçar la seva proposta de candidatura de Carles Puigdemont, només profitosa, ha dit, “des del punt de vista estratègic”. Els que tenen una visió més realista de la situació, ha afegit, saben, però, que “l’Estat no deixarà que la llei s’incompleixi”.

El secretari d’organització de Ferraz, d’altra banda, ha avançat que el PSOE reclamarà la compareixença de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, en la comissió d’investigació sobre el presumpte finançament irregular del PP que està oberta al Congrés. “És convenient cridar-la a declarar després de la imputació que li he fet Francisco Granados”, ha assegurat Ábalos.

Comentaris
Comparteix
616Shares

Be First to Comment

Deixa un comentari