Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

El 85% dels espanyols volen que Rajoy deixi el seu càrrec

Comparteix
594Shares

El 85% dels espanyols són partidaris que Mariano Rajoy abandoni el càrrec de president del Govern i fins i tot un 62% dels seus votants es mostren a favor que deixi pas a un nou líder al PP, segons una enquesta de Metroscopia que publica “El País” en la seva edició d’avui diumenge.

L’enquesta, realitzada aquesta setmana a partir de 1.321 entrevistes, assenyala a més que el 65% dels espanyols desitgen que el PP deixi de ser el partit que governi a Espanya, especialment els votants d’Podem (95%), seguits dels del PSOE (86%) i Ciutadans (70%), i fins i tot un 18% dels del PP.

Per a un 24% dels entrevistats, el PP hauria de seguir governant, encara que en coalició amb altres partits, i només el 10% es mostren a favor que governin amb la majoria suficient.

Un 62% dels enquestats -en especial els votants del PP (85%) – creuen que l’economia espanyola està millorant i més de la meitat (53%) opinen que aquesta millora no té res a veure amb les decisions que ha adoptat el Govern, davant del 42% que atribueix l’Executiu tot el mèrit.

Tot i això, el 68% considera que la situació econòmica actual és dolenta enfront del 21% que la veu bona; més de la meitat dels enquestats (56%) declaren que la seva economia familiar és satisfactòria i el 81% qualifica de dolent l’actual panorama polític espanyol.

Ciutadans, afegeix el mostreig, augmenta la seva distància respecte a la resta dels partits i seria ara la força política més votada, així com la més valorada pel seu treball al Parlament, per un 55% dels consultats.

La valoració d’Albert Rivera augmenta en un 16% i també és el polític més ben considerat (per un 39%) per negociar i contribuir a solucionar la situació de Catalunya, mentre que el partit que lidera, Ciutadans, és per al 45% el que té el projecte més adequat de futur d’Espanya.

Per contra, l’actuació política del líder de Podem, Pablo Iglesias, és la que més baixa (un 62%) en l’últim mes i fins i tot els seus propis votants la desaproven en un 53%, segons el sondeig.

Comentaris
Comparteix
594Shares
Segueix-nos!

Be First to Comment

Deixa un comentari