Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

L’emotiu missatge de Junqueras després de 100 dies a la presó d’Estremera

Comparteix
0Shares

Aquest dissabte es compleixen 100 dies des que el vicepresident de la Generalitat cessat i actual diputat al Parlament de Catalunya, Oriol Junqueras, ingressés a la presó d’Estremera a la presó provisional acusat de delictes de sedició, rebel·lió i malversació. També segueixen detinguts el que va ser conseller d’Interior durant l’1-O, Joaquim Forn; l’expresident de l’ANC, Jordi Sánchez; i el president d’Òmnium, Jordi Cuixart.

L’entorn de Junqueras ha publicat aquest dissabte un missatge seu a través del compte de Twitter, en què ha assenyalat que “el millor regal que em podeu fer és formar govern, recuperar-lo per avançar nacional i socialment”.

Aquest dissabte la número dos d’ERC, Marta Rovira, ha llançat un missatge similar quan ha insistit que Catalunya necessita “un Govern efectiu” per posar fi a l’aplicació de l’article 155, amb el qual el Govern va cessar el Govern de la Generalitat i va intervenir l’autonomia de Catalunya després de la declaració d’independència al Parlament.

El missatge íntegre de Junqueras és el següent: “100 dies a Estremera. Gràcies a tots pel vostre suport. Mantenim viva la flama. El millor regal que ens podeu fer avui és fer Govern, recuperar-lo per avançar nacionalment i socialment. Gràcies a tots per les cartes. Us estimo!”

Va ser el 2 de novembre de 2017 quan la jutge de l’Audiència Nacional Carmen Lamela va dictar presó incondicional per als vuit membres del Govern de Carles Puigdemont que no havien anat a Bèlgica, una causa que a les poques setmanes pas a instruir el Tribunal Suprem.

Junqueras ha buscat en diverses ocasions la revisió d’aquesta decisió però, fins ara, sempre li ha estat denegada: el 4 de desembre el jutge del Suprem Pablo Llarena va posar en llibertat a sis dels vuit consellers, deixant a la presó al republicà i l’extitular d’Interior Joaquim Forn.

El líder d’ERC va buscar de nou una sortida acudint a la Sala d’Apel·lacions del mateix tribunal, però el 5 de gener d’aquest any els tres magistrats que la componen van tornar a denegar-li la llibertat, al·legant risc que reiterés en els delictes dels quals se l’acusa.

En aquests tres mesos s’ha presentat, tot i estar empresonat, com a número 1 de ERC a les eleccions catalanes del 21 de desembre sense poder participar en cap acte de campanya, uns comicis en què el seu partit va aconseguir els millors resultats de la seva història, però amb un sabor agredolç perquè aspirava a guanyar.

Comentaris
Comparteix
0Shares
Segueix-nos!

Be First to Comment

Deixa un comentari