Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

Rajoy demana als espanyols que estalviïn per complementar les pensions

Comparteix
0Shares

El president del Govern, Mariano Rajoy, ha anunciat aquest dijous que el Consell Ministres aprovarà demà un reial decret que permetrà a les persones que estalviïn en plans i fons de pensions recuperar tot o part del que estalviat a partir dels 10 anys de l’aportació .

Rajoy ha fet aquest anunci en la seva intervenció davant el Fòrum ABC, on en el seu repàs a la situació econòmica d’Espanya ha subratllat que, “ara que les coses comencen a anar bé”, és el moment de ser previsors i els poders públics han de incentivar l’estalvi a llarg termini.

D’aquí aquest anunci del reial decret que aprovarà demà el Govern, que ha dit que rebaixarà també “molt sensiblement” les comissions que es paguen a les entitats gestores i que beneficiarà més de vuit milions d’estalviadors.

Rajoy ha explicat que aquesta reforma intenta incentivar l’estalvi, apel·la a la responsabilitat individual i dóna més llibertat i més garantia l’estalviador.

El cap de l’Executiu ha recordat que a Espanya el sistema de pensions públic està garantit per l’Estat i es tracta d’un dret irrenunciable dels espanyols, el qual s’afavoreix amb polítiques econòmiques per fomentar el creixement i la creació d’ocupació.

Però ha subratllat que això és compatible amb la iniciativa privada de l’estalvi, moment en què ha recordat que els plans de pensions privats existeixen des de fa 30 anys i complementen, no substitueixen, al model de les pensions públiques.

Així, ha recalcat que el Pacte de Toledo, en les seves recomanacions, anima a reforçar aquests sistemes complementaris d’estalvi, que en l’actualitat, amb aquests més de vuit milions de persones que tenen un pla de pensions, suposen un estalvi acumulat de 106.000 milions d’euros.

Rajoy s’ha referit a les estadístiques de l’OCDE per explicar que els espanyols dediquen menys que els ciutadans d’altres països avançats als plans i fons de pensions i, en concret, ocupa el lloc 21 en aquest “rànquing”, just per darrere de Portugal.

Comentaris
Comparteix
0Shares

2 Comments

 1. Laura Laura

  No se pas qui és l’adoctrinat … els catalans que lluitem per la nostra Catalunya lliure o, els que segueixen votant els partits de l’estat espanyol que no para d’empobrir-los… i rés … ells segueixen votant-los, com deia al principi, no se pas qui és l’adoctrinat. Els que ara tenim de 55 anys en avall, viuran la jubilació amb 300 euros al mes. Él pitjor de tot és que si no espavilem ens arrastren al Fons del prou tambe.

 2. Pudentet Pudentet

  El fons de la qüestió no es l’estalvi:
  1- El BCE compra des l,u de gener d,enguany sols la meitat de deute espanyol.
  2- La caixa de pensions hi es buida. Estan pagant-se amb prestecs.
  3- Abans l,estiu vindran retallades brutals imposades per EU. Ja volen cobrar el deute d,un bilió, dos-cents cincuanta mil milions d,euros.
  Cada any sumen al deute mes de cent milions d,euros.
  4-El govern ñ NO POT PAGAR.
  5-L,atur sols ha baixat en desembre. Fixeu-se que no para de pujar.
  6-La prima risc pujara de sobte, inesperadament.
  7- L,u Setembre es deixa de comprar TOT el deute d,ñ. Comença la fallida.
  8-Pla de rescat entre Octubre i Desembre. Urgentment, a més, ja que l,article 135 no cobrira les despeses.
  —per aixó el sr. M.Rajoi vol els plans de pensions per financiar en part, el seu sistema quebrat i corrupte.—–
  A veure quin partit recolça aleshores els PGE!!!!.

Deixa un comentari