Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

Mariano Rajoy admet obertament que la seva intenció era que l’aplicació del 155 arribés a la CCMA i a TV3.

Comparteix
258Shares

El president del govern, Mariano Rajoy, va admetre aquest dijous obertament que la seva intenció inicial era que l’aplicació del 155 arribés a la CCMA i a TV3.

En una compareixença pública durant el Foro ABC, organitzat per aquest diari, Rajoy va dir en resposta a una pregunta, que respecte a Catalunya tenia quatre objectius preferents, però que en les negociacions amb els altres partits que van donar suport al 155, TV3 va acabar quedant fora:

“La raó per la que no es van prendre decisions a TV3 va ser perquè així ho va aprovar el Senat. Perquè jo he d’anar al Senat, aquí no es fa el que dic jo. He d’anar al Senat, he d’anar al Congrés i he de buscar-me suports. A mi em preocupaven 4 assumptes fonamentalment: el primer la hisenda, el segon la seguretat, el tercer les oficines o ambaixades, i en quart lloc l’assumpte pel que vostè s’ha interessat. Jo havia de pactar, i de 4 objectius que tenia, en vaig aconseguir tres.”

“Això és una demostració inequívoca que el president del govern no ho pot tot, però crec que controlar la hisenda, cessar a una persona que havia tingut les seves responsabilitats en els temes de seguretat, i tancar en 24 hores totes les anomenades oficines diplomàtiques, doncs no està malament.”

“Fins al més petit dels espanyols”

Amb aquestes declaracions, Rajoy s’afegia a les de la seva ministra de Defensa, María Dolores de Cospedal, que va assegurar que l’allargament de l’aplicació del 155 hauria de comportar estendre’l també a TV3.

Rajoy va destacar el “consens nacional” en el que “fins el més petit dels espanyols” estava disposat “a donar la batalla per la seva nació”:

“El Senat va estar a l’alçada aprovant la posició del govern, també els tribunals, la fiscalia, molts mitjans de comunicació… Crec que va ser una gran feina, producte d’un gran consens nacional que va ser molt reconfortant, perquè això significava que des de la més alta institució de l’estat fins al més petit dels espanyols, estaven disposats, cadascú des del seu àmbit de responsabilitat, a donar la batalla per la seva nació i per la sobirania nacional.”

La repercusió europea

Segons informa TV3, preguntat perquè no s’havia aplicat el 155 abans, en concret després de l’aprovació de les lleis de transitorietat i del referèndum al Parlament els dies 6 i 7 de setembre, Rajoy va dir que tres dies abans els líders del PSOE i de Ciutadans s’havien mostrat contraris.

Segons va explicar, abans de decidir l’aplicació del 155 havia d’assegurar-se que anava “ben acompanyat” d’aquests partits, i que li preocupaven les repercussions a Europa:

“També havia de tenir en compte què podrien pensar a Europa, perquè no era un tema menor, entre altres coses suposava cessar un govern que havia estat escollit democràticament, i això a Europa no té molts precedents. Que jo sàpiga, no en té cap.”

Comentaris
Comparteix
258Shares
Segueix-nos!

4 Comments

 1. Anna Anna

  Ho consulta al Senat… que hi tenen majoria. Clar, molt clar.

 2. Pudentet Pudentet

  No es insolència, Ricard, es fascisme en estat pur.

 3. José María José María

  Jo el primer que faria per anar construint la República és crear un organisme judicial, aprovat clar està pel Parlament, destinat únicament a anular sentències dels Tribunals Suprem i Constitucional en base a criteris internacionals sobre drets humans… I poc a poco aniria ampliant l’abast tant aviat com tinguéssim la nostra Constitució. Hem de tensar més la corda i, si tornen optar per la violència, no fer-nos enrere. No anàvem a lluitar sense armes? Doncs què fem seguint les regles que manen desde Madrid? Ni caso al Constitucional. Tirem pel dret. I si vénen, doncs què vinguin. Si està vist que sense problemes això no avança. Doncs vinga, creem-los. És senzill. Tirem endavant la República, de manera pacífica, això sí, però amb desobediència civil.

 4. Ricard Alcarraz i Ruiz Ricard Alcarraz i Ruiz

  D’aixó s’en diu insoléncia en estat pur, atorgada per un poble ignorant per manca d’informació verídica i desnteresada. Millor que no segueixi que ja m’estic esverant!

Deixa un comentari