Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

[ÚLTIMA HORA]Dos antiavalots, imputats per les càrregues policials de l’1-O a Barcelona

Comparteix
160Shares

El jutge encarregat de la investigació de les càrregues de la Policia Nacional l’1 d’octubre a Barcelona ha acordat la declaració com a imputats de dos antiavalots. Se’ls investiga per un presumpte delicte de lesions i un altre contra la integritat moral de tres dones ferides durant l’actuació policial a l’escola Mediterrànea de Barcelona.

El titular del jutjat d’instrucció 7 de Barcelona acorda en l’acte les diligències que van sol·licitar en la seva querella les dones ferides, representades pel centre Iridia per a la defensa dels drets humans. El magistrat demana a la Policia Nacional que aporti al jutjat la còpia de les comunicacions entre el centre de comandament de l’operatiu de l’1-O i els antiavalots que es trobaven a l’escola Mediterrània. També acorda el jutge que comparegui com a testimoni en la causa Diego Pérez dels Cobos, coronel de la Guàrdia Civil coordinador del dispositiu policial de l’1-O.

El lletrat de Iridia Andrés García Berrio afirma que “és un pas important per aclarir els fets i per dur a terme un procés de veritat, de justícia i de reparació i perquè les agressions l’1 d’octubre no quedin impunes”.

Els dos imputats són els primers agents imputats per l’1-O a Barcelona. Després de més de 200 deuncias rebràs, el jutge està realitzant investigacions separades per a cada un dels 26 col·legis on hi va haver càrregues policials.

El magistrat va sol·licitar als Mossos d’Esquadra un informe detallat en què apareguessin tots els vídeos i fotografies de particulars, premsa escrita i televisions i càmeres d’establiments públics sobre les càrregues de l’1-O. La policia catalana ja ha aportat al jutjat els vídeos de les càrregues al CEIP Ramon Llull, l’Dolors Monserdà ia l’Escola Mediterrània, el centre on van resultar ferides les querellants. També havia reclamat a la Policia el número de placa i l’operatiu dels agents desplegats l’1-O a Barcelona abans de citar els agents.

Comentaris
Comparteix
160Shares

Be First to Comment

Deixa un comentari