Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

Rajoy a Rivera: “No s’equivoqui d’adversari a Catalunya”

Comparteix
79Shares

El president del Govern, Mariano Rajoy, ha demanat avui al líder de Ciutadans, Albert Rivera, que “no s’equivoqui d’adversari” pels seus atacs a l’Executiu, i ha afirmat que a vegades “té la sensació que critica més al Govern de Espanya que als independentistes catalans “.

El cap de l’Executiu ha respost així al líder de Ciutadans en la primera sessió de control al Govern del nou període de sessions i en què s’ha notat el clima de tensió que hi ha entre el PP i Ciutadans des de les eleccions catalanes.

Rivera ha demanat explicacions al president per l’afirmació del jutge del Jutjat Instrucció 13 de Barcelona que és “evident” que almenys part de l’1-O es va pagar amb fons del Fons de Liquiditat Autonòmic (FLA).

Rajoy ha assegurat que “ni un euro” del FLA destinat a Catalunya va servir per finançar l’organització del referèndum independentista del 1-0 “que suposadament s’anava a celebrar”, i li ha retret que “en aquella comunitat” el partit taronja “es s’equivoca d’adversari “.

El líder de Ciutadans ha donat per bones les seves explicacions, amb la condició que anunciï quin membre del Govern dimitirà si la Justícia prova que sí es va finançar el referèndum o el ‘Procés’ amb aquests diners públics.

Es desentén de les confessions de corrupció al PP
Pel que fa a la corrupció, el president s’ha desentès de les acusacions de corrupció al PP que li ha llançat el secretari general de Podem, Pablo Iglesias, a qui ha acusat de ser pitjor que l’inquisidor Tomás de Torquemada.

“Es nomena així mateix jutge instructor, fiscal i el tribunal sentenciador. Ha deixat vostè molt curt al senyor Torquemada”, ha assegurat Rajoy, en resposta a la pregunta que li ha plantejat Iglesias, relativa a la confessió de l’ex secretari general del PP valencià Ricardo Costa en el judici de la Gürtel, assegurant que la seva antiga formació “es finançava amb diner negre”.

Després de mostrar “respecte” per “la manera que cadascú triï per defensar-se davant els tribunals” i per les “resolucions judicials”, Rajoy ha demanat a Iglesias que faci com ell, respecti l’Estat de Dret, i deixi de “exagerar i sobreactuar “sobre aquest assumpte, perquè té” una certa confusió “.

“S’interessa per un tema que s’ha produït fa més de 10 anys, que està en els tribunals, en el qual estan immerses” persones que ja no estan en la vida pública “.

“Té dret a fer política com li sembli millor, però seria bon que aportés alguna idea, perquè mai s’interessa dels temes que preocupen a la ciutadania”, ha etzibat Rajoy.

Per la seva banda, Iglesias ha aprofitat el seu torn de rèplica per carregar durament contra el PP per la corrupció i s’ha dirigit al president com “el Sr. Rajoy”, l’expressió que des de fa mesos utilitza Podem per referir-se al cap de l’Executiu per l’anotació que apareix en els papers de l’extresorer del PP Luis Bárcenas.

Sobre la bretxa salarial: “No té res millor a fer”

Pel que fa a la igualtat de salaris, qüestió abordada pel PSOE, el cap de l’Executiu ha retret al PSOE que ells “no han presentat cap proposta” mentre que des de l’executiu “es camina en la bona direcció” per aconseguir “la major igualtat que sigui possible “en temes de bretxa de gènere en el mercat laboral.

“L’únic que li importa” als socialistes, ha dit la portaveu del principal partit de l’oposició, Margarita Robles, és criticar el president “perquè no tenen res millor a fer a aquestes hores del matí”.

Robles li ha retret, així mateix, que es “meta en res que afecti els ciutadans” i que el tema de la igualtat “no el preocupa gens”.

A més, li ha demanat que si no fa “res” sobre aquesta qüestió, deixi al PSOE presentar les seves iniciatives per acabar amb la bretxa salarial i la desigualtat laboral entre homes i dones. “No ens veti les lleis”, li ha exigit.

Comentaris
Comparteix
79Shares
Segueix-nos!

Be First to Comment

Deixa un comentari