Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

[VÍDEO]Els policies nacionals desplegats a Reus per l’1-O afirmen que van passar por

Comparteix
668Shares

Els agents del Cos Nacional de Policia allotjats a Reus en l’operatiu policial desplegat de forma extraordinària a Catalunya pel referèndum de l’1-O-que va costar uns 87 milions d’euros de diners públics- van denunciar davant la titular del jutjat número 3 de Reus la inacció dels Mossos d’Esquadra a l’hora de protegir-los i la violència de les protestes dels veïns. El programa 8 al dia ha tingut accés a les seves declaracions.

Els policies allotjats a la localitat tarragonina a l’octubre van denunciar davant la jutge Alexandrina Aránzazu Peris Martinez que van ser víctimes d’un autèntic “setge violent” que fins i tot els va fer témer per la seva integritat. En la seva declaració davant la jutge, relaten que el que va passar a Reus no ho havien viscut en cap altre lloc. “Em vaig sentir ofès, deixat, humiliat, impotent, frustrat … i aquell dia vaig sentir molta por per la meva integritat física”, explica un dels agents.

També asseguren que el els cridaven assassins i els cantaven l’habitual “fora els forces d’ocupació”. Denuncien que la gent que passava pel carrer amb el cotxe s’aturava a insultar cridant-nos fills de puta o pallassos i després seguia.

Davant la jutge, els policies afirmen que se sentien desprotegits pels Mossos. “Eren quatre o cinc policies catalans davant de mil persones … A poc podien evitar. No se’ns donava suport amb mesures de seguretat “, denuncien. A més, expliquen que durant una de les mobilitzacions es van haver de atrinxerar a l’entreplanta de l’hotel, on es van vestir amb tota l’equipació de defensa perquè temien que els manifestants entressin a l’interior. Des d’allà, diuen, sentien com colpejaven els vidres de forma violenta. Reconeixen que van patir per la seva integritat física. “Amb els mitjans que teníem a la nostra disposició, teníem les de perdre”; sentencien.

Els agents van marxar de Reus cinc dies després del referèndum per la pressió veïnal i les protestes

El dispositiu desplegat a Reus per l’operació Copèrnic el formaven un centenar de policies, la majoria de Sevilla, que s’allotjaven a l’Hotel Gaudí. Alguns agents eren de la Brigada d’Informació, altres de la Judicial i també hi havia membres de les UIP, els antiavalots. La seva estada va ser més o menys “plàcida” fins a l’1 d’octubre.

Segons informa La Vanguardia, després de la brutalitat policial del dia del referèndum, quan es va anteposar frenar la consulta a mantenir la convivència en paraules del coronel Pérez dels Cobos, que dirigia l’operatiu que va deixar més de mil ferits segons la Generalitat, que van deixar més de mil ferits segons el Govern, les protestes es van redoblar i es van traslladar a Pineda el 5 d’octubre, on també van ser rebutjats.

Comentaris
Comparteix
668Shares

One Comment

  1. Juanjo Juanjo

    Tenieu por perque vareu anar “a por ellos”.

Deixa un comentari