Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

Segons Santamaría PDeCAT i ERC estan desitjant treure’s de sobre Puigdemont i li busquen “aparcament”

Comparteix
0Shares

La vicepresidenta del Govern, Soraya Sáez de Santamaría, creu que les solucions que estudien el JxCaty ERC per desencallar d’alguna manera la investidura de Puigdemont és “el preu que està posant” el mateix president cessat “per sortir del mig”. Tal com assenyalava l’exconseller d’ERC Toni Comín en els missatges difosos la setmana passada per Telecinco, tant el PDeCat com els republicans “estan desitjant treure-se’l del mig” de manera que “li estan buscant un aparcament”. Però la número dos de l’Executiu central ha volgut advertir Puigdemont que amb aquesta “solució absurda” i “impossible” que pretenen els independentistes i que preveu compatibilitzar un govern efectiu a Catalunya amb un altre a Brussel·les no li permetrà “viure a costa de Catalunya i els catalans “.

Espero que Puigdemont no pensi que governarà a costa de Catalunya ni a viure a costa dels catalans “ni que li va a permetre” mantenir la seva vida no barata a Brussel·les “, ha llançat Santamaría en una entrevista a Telecinco. I encara que la dirigent no ha volgut entrar a valorar si la solució que discuteixen els independentistes són legals o no, l’ha titllat de “ridiculesa”, “megalomania absurda” i “solució impossible”. En tot cas, ha llançat un clar advertiment al president del Parlament, Roger Torrent, a qui li ha reclamat que compleixi la llei.

Per a la vicepresidenta, “amb aquestes propostes estan denigrant a la Generalitat, al Parlament i als catalans que els han votat”, pel que ha reclamat “responsabilitat i respecte per a Catalunya”. I en el cas de tractar de dur-se a terme, ha advertit a Torrent que serà el primer president del Parlament que assumeixi que la institució que presideix no és la legítima per nomenar un president i gestionar la legislatura.

Després de repetir en diverses ocasions que “se’ns oblida que Puigdemont és un fugat de la justícia”, la dirigent ha lamentat que “el problema que tenen els independentistes és que Catalunya els ha deixat d’importar fa molt temps”, i per això s’expliquen totes aquestes reunions que duen a terme JxCat i ERC per intentar arribar a un acord per a la investidura de Puigdemont.

Per a Satntamaría, la idea d’ “una presidència simbòlica és una opció ridícula” i que només té com a objectiu “salvar-li el “tipo” a un senyor que té comptes amb la justícia i s’ha fugat”. Després de considerar que amb aquest afany de Puigdemont “estem parlant d’una megalomania absurda” i d’una “solució impossible”, ha reconegut que “amb Puigdemont hem perdut capacitat de sorpresa”, encara que per aquesta via va encadenant “ridícul darrera ridícul fins al ridícul final “.

En aquest punt ha volgut evidenciar l’absurd de la proposta amb la idea d’una regidora d’un poble de Sevilla que volia votar en el ple municipal i mantenir el seu càrrec tot i residir a EUA La regidora volia votar des Illinois, però se li va denegar. Encara que en el cas de Puigdemont “encara hi haurà raneres”, Santamaría ha augurat que la finalitat de Puigdemont s’apropa tal com augurava en els missatges a Comín.

Amb aquells missatges, Puigdemont “es va treure la careta” quan comentava que d’ara endavant es dedicaria a tenir cura del seu prestigi, “i d’això estem parlant”, ha assegurat la vicepresidenta. “Està posant un preu per sortir del mig” ha assegurat, tot i que “l’herència que deixa és bastant negra” i afegeix radicalitat, ambient crispat, divisió, fins i tot entre els independentistes, per no parlar del gran dany econòmic a Catalunya, ha dit .

Santamaría també ha revelat que el Govern no mantenen cap tipus de contactes amb els principals partits independentistes: “Amb empresonats i fugats no tenim relació”, ha tancat. La dirigent ha al·legat que un govern pot dialogar amb qui es mogui dins de la legalitat, però “a Catalunya s’han situat fora de la llei i aquí el diàleg és impossible”.

Encara que per al Govern, els independentistes “viuen en realitat paral·lela des de fa molt temps”, la situació actual té data de caducitat, tal com va avançar el ministre de Justícia, Rafael Catalá, quan va apuntar a la imminent inhabilitació dels encausats pel Suprem un cop finalitzada la instrucció del jutge Llarena. “No tenen gaire temps perquè hi ha hagut unes eleccions i amb independència de com computin els terminis això no pot estar així permanentment”, ha explicat Santamaría. A més, Puigdemont “tenen comptes amb la justícia i, quan se li processi, se li retiraran els drets polítics”, ha evidenciat.

Comentaris
Comparteix
0Shares
Segueix-nos!

Be First to Comment

Deixa un comentari