Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

[ÚLTIMA HORA]L’assemblea d’electes seria l’encarregada d’investir Puigdemont

Comparteix
222Shares

Junts per Catalunya i Esquerra negocien una doble presidència. Fonts del PDeCat i Esquerra confirmen que la fórmula amb la qual treballen passa perquè Puigdemont sigui investit a Brussel·les per part de l’Assemblea d’Electes i que el Parlament esculli un president efectiu que permeti acabar amb el 155. L’Assemblea d’Electes és un òrgan format per diputats, alcaldes i regidors independentistes escollits en eleccions i va ser impulsada per l’AMI el 2016.

Des de Junts per Catalunya, que estan reunits a Brussel·les aquest dilluns, mantenen que l’única investidura és la de Puigdemont. Eduard Pujol no ha volgut donar detalls de les converses que també mantenen amb la CUP, però ha assegurat que avancen en una “molt bona direcció”.

“L’acord ha de salvaguardar i protegir la investidura del president Puigdemont”.

“També som conscients de la necessitat d’aixecar el 155”.

“D’investidura només n’hi ha una i de presidència només n’hi ha una: la presidència legítima del govern de Catalunya, la presidència del govern de Catalunya i la investidura del president de la Generalitat. Entenem que quan s’entra a adjectivar la democràcia i les accions polítiques es va per mal camí. De presidència n’hi ha una i serà la del president Puigdemont. La investidura serà la del president espanyol”.

En l’hotel de la capital belga on hi ha reunits 28 diputats de JxCat amb Puigdemont, també hi ha dos diputats de la CUP convidats pel president. Són Carles Riera i Vidal Aragonès, que no partipen en la reunió però que han de conèixer de primera mà les possibilitats amb les quals s’està treballant.

Per part d’ERC, el seu portaveu, Sergi Sabrià, ha afirmat que “sona bé” tenir un govern que considera legítim i que treballi des de Brussel·les i un altre d’executiu i efectiu que treballi des de Catalunya. Ho ha dit en la roda de premsa després de reunir-se amb l’executiva del partit:

“Si diem que sona bé és perquè dona tot el valor al govern legítim de Brussel·les i ho fa compatible amb acabar amb el 155”.

JxCat i ERC admeten progressos

Aquest diumenge Puigdemont es va reunir amb ERC a la capital belga. Una delegació dels republicans encapçalada per Pere Aragonès -ja que Marta Rovira no hi va assistir- es va desplaçar aquest diumenge a Brussel·les per negociar amb Puigdemont.

Les dues formacions van abordar les fòrmules per a una investidura efectiva que permeti formar govern, tal com la setmana passada van demanar els republicans.

Al vespre i uns i altres van qualificar la trobada de “constructiva”, amb progressos en les negociacions, tot i que encara no hi ha res tancat.

Comentaris
Comparteix
222Shares
Segueix-nos!

Be First to Comment

Deixa un comentari