Press "Enter" to skip to content

Policies i militars espanyols al Tribunal d’Estrasburg: Andorra és Espanya

Puntuació dels lectors

La representació legal d’un grup de militars, policies i guàrdies civils espanyols que ha presentat una demanda al Tribunal Europeu dels Drets Humans contra Espanya perquè s’elimini el límit imposat a les seves pensions des de fa 33 anys han decidit recusar el jutge andorrà Pere Pastor, que ha estat el magistrat encarregat de resoldre aquesta qüestió. L’argument legal, de ser admès, posaria en dubte la sobirania del Principat, ja que l’advocat que porta la causa dels militars, Fernando Osuna, al·lega el fet que és il·legal que un jutge d’un Estat resolgui demandes del seu propi Estat.

Els militars i policies han dut a judici l’estat espanyol per haver intentat eliminar el límit imposat a les seves pensions des de fa 33 anys. Segons el Diari d’Andorra, l’advocat Fernando Osuna, encarregat de la defensa d’aquests militars, ha adduït que era il·legal que un jutge resolgués demandes ‘del seu estat’. L’advocat ha presentat una recusació contra Pastor perquè considera, en nom dels seus representats, que ‘no és legal que un jutge d’un estat resolgui demandes del seu propi estat, és a dir, un jutge espanyol integrat en el TEDH no pot tractar de resoldre matèries o litigis en què intervingui Espanya’, segons afegeix El Periòdic d’Andorra. Però Pastor és andorrà, nascut l’any 1968, i és jutge del TEDH a proposta d’Andorra, no d’Espanya.

El demandants insisteixen a identificar Andorra amb Espanya, per ‘la seva dependència administrativa en diverses qüestions’. I aquestes qüestions són educació i defensa, a més del fet que un dels coprínceps és el bisbe de la Seu d’Urgell. I tot això ho diuen passant per alt que a Andorra conviuen tres sistemes educatius, que no hi ha exèrcit sinó que té un cos policíac propi i que el coprincipat garanteix precisament la sobirania d’Andorra.

Aquesta polèmica arriba en un moment de molta alarma a Andorra per la pressió espanyola sobre el Principat, que ha arribat a incomodar França. Precisament ahir, Andorra i Espanya van acordar una trobada entre sengles caps de govern.

INVERTIR FOREX CATALUNYA ✅ | ✅ RECLAMAR GASTOS HIPOTECA ✅

Comentaris
COMPARTEIX !
  • 464
    Shares

One Comment

  1. Expulsionista forever Expulsionista forever 4 de Febrer de 2018

    Españomonguers terroristes. Ara toquen Andorra? Espanya és pur terrorisme.

Deixa un comentari

Mission News Theme by Compete Themes.
Ofertas Depilación Láser