Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

El vergonyós missatge del museu de la Guàrdia Civil sobre les dones

Comparteix
0Shares

El passat mes de desembre, l’alcalde del Partit Popular de la localitat madrilenya de Navas del Rei, Jaume Peral, inaugurava el primer Museu de la Guarda Civil.

El consistori treia pit llavors que es tracta del primer museu creat íntegrament pels membres de la Benemèrita “gràcies a l’aportació dels seus propis uniformes usats en actes de servei, així com les condecoracions, fotografies i infinitat de records, fins a compondre una emocionant visió de la seva història, recopilada per D. Àngel Bravo i ara exposada de forma gratuïta dins d’un bell edifici municipal brillantment rehabilitat “.

Segons informa ElPlural.com, des d’aquest municipi que amb prou feines supera els 2.500 habitants consideraven que el museu podria incentivar el turisme de la localitat al convertir-se en “un punt de referència i visita obligada per repassar els més de 170 anys d’història del Cos”.

No obstant això, tot just dos mesos després de la seva inauguració, el Museu de la Guarda Civil es converteix en notícia no per l’elevat nombre de visitants que acudeixen a l’exposició, sinó per una publicació molt desafortunada sobre les dones en el seu perfil oficial de Facebook que deixa en molt mal lloc a Navas del Rei.

El missatge

Va ser el passat 29 de gener quan el museu del Guàrdia Civil va anunciar que estava treballant al costat de la regidoria d’Igualtat del consistori governat pel Partit Popular per oferir visites guiades el proper 8 de març, Dia Internacional de la Dona. Tot seguit, el museu afegia: “És un plaer rebre tantes dones treballadores, que a més del seu treball, sempre porten en silenci la feina d’una casa, d’uns nens, robes … i més de tot això, sempre hi són per a tot”.

Un comentari que sembla més propi de ‘Economia domèstica per batxillerat i magisteri’, de la Secció Femenina de l’època franquista, quan a la dona se li valorava principalment pel seu treball domèstic i se li premiava per no queixar-se i guardar silenci sobre el que passava de portes endins a la llar.

Comentaris
Comparteix
0Shares
Segueix-nos!

Be First to Comment

Deixa un comentari