Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

Duríssim article d’un diari espanyol: ” Ada Colau es una inepta”

Comparteix
151Shares

En un article del diari espanyol “Público.és” el periodista Anibal Malvar ha explicat els “errors” de Colau durant el seu mandat i el punt de vista de la premsa de dreta espanyola, també fa referència de forma irònica a opinions de personatges com Salvador Sostres i les seves suposades influències en aliances per derrotar Colau abans que fos alcaldessa de Barcelona.

Segons informa Público.es, Ada Colau ha perdut la seva moció de confiança, i la premsa carpetovetònica ha desenterrat les seves llances i vils garrots contra ella. No és una cosa en absolut criticable. L’amabilitat, en periodisme, s’ha de reservar per als saraus de la nit. Però no deixa de fer gràcia comparar paisatges. Quan Mariano Rajoy necessitava suports per forjar la seva exigua majoria, era qüestió d’estat i de responsabilitat que tots ens “Arrodilláramos” per permetre la governabilitat. Fins i tot inmolamos a un secretari general del PSOE per demostrar-li al món que som una democràcia madura. Ara, amb Colau, el de la responsabilitat, l’estabilitat, la governabilitat i tal no puntua. Al final, com va dir Félix de Azúa, acadèmic de la llengua i columnista d’El País, Colau només és “una dona que hauria d’estar servint en un lloc de peix”.

La Razón es “deleita” en el seu article d’avui amb les tribulacions de l’alcaldessa de Barcelona aportant dades objectives. Un exemple: “Ha posat els seus interessos personals i de partit -per aquest ordre- per davant dels de la ciutat. No hi ha cas més paradigmàtic de polític que ha utilitzat la institució que encapçala com a plataforma de la seva pròpia projecció, una cosa que, a més, no ha amagat “.

La dreta espanyola es va adonar de seguida que el seu arxienemic no era Pablo Iglesias, sinó dues dones: Ada Colau i Manuela Carmena. Encara ens estem rient d’aquella portada de Paco Marhuenda en la qual sortia l’alcaldessa madrilenya amb una flor presumptament arrabassada dels paradisos de la protecció ecològica. Es deia en aquella exclusiva que Carmena havia arrencat una flor prohibida, protegida, com si tingués el deure de saber quines flors són prohibides o no, saviesa que no se li pot demanar ni a una jutgessa. Després la flor podria fins i tot haver estat de plàstic, però si alguna cosa tenen els “cuñaos” és que mai llegeixen les rectificacions dels diaris. Entre altres coses, perquè gairebé mai els nostres diaris rectifiquen.

ABC li dedica la portada a l’alcaldessa peixatera (jo també vull ser acadèmic). I l’impagable Salvador Sostres ens relata com va intentar evitar que Colau arribés a governar la ciutat carvalhesca. Perquè després digueu que els periodistes no som imparcials: “En els dies previs a la seva investidura [de Colau], jo personalment vaig parlar amb Miquel Iceta (PSC), Carina Mejías [Ciutadans] i Alberto Fernández Díaz (PP), i tots estaven disposats a donar suport a Xavier Trias (llavors CiU) perquè repetís com a alcalde. Tots ells, amb Alberto com a líder de la iniciativa, van estar disposats a empassar-se l’orgull i a fer el sacrifici que els vaig demanar, per evitar que Barcelona caigués en les terribles urpes del populisme. Qui va fallar va ser Trias “.

Resulta hilarant imaginar a Salvador Sostres com a ideòleg i líder de res, però que ho expliqui ja entra en un pla més de psiquiatre que de riure. O sigui, un periodista prega amb èxit a PP, PSOE i C ‘s que s’aliïn contra “les terribles urpes del populisme”, i el periodista es creu que aquests tres partits s’ho prenen seriosament. I ho explica en el seu diari. Com si res.

Després ens detalla el perquè de la seva fracassada revolució, amb dades, també, altament objectius: “Ada Colau és una inepta. És una cínica. És una mala persona que cobrava de l’ajuntament de Trias per evitar els desnonaments […]. ¿Es pot ser més miserable? […] Colau ha destruït Barcelona tot el que ha pogut “.

Tan raonada exposició de principis filosòfics, que s’estudiaran més d’hora que tard a les classes de deontologia periodística, rematen amb la demanda -no sabem si també porta a porta amb Iceta i els altres-d ‘ “un candidat nou [que] es presentés el any que ve i no només els vencés, sinó que els arrasés per sempre “.

Tot val, fins al roncerismo més paleolític, quan s’escriu i es parla als platós de Colau i de Carmena. Són les dues grans peces a abatre, perquè Pablo Iglesias ja s’està abatent tot sol. Vivim en una societat que no discuteix la política en les àgores, sinó a les sales de pediatria. Ens obliguen a decidir si volem més a la mare o al pare. I Colau i Carmena, com totes les dades que hem explicitat, són unes ineptes. Gran nivell.

Comentaris
Comparteix
151Shares

Be First to Comment

Deixa un comentari