Press "Enter" to skip to content

Junts per Cat anuncia que té un pla per investir Puigdemont President de la Generalitat

Puntuació dels lectors

El portaveu adjunt de Junts per Catalunya (JxCat), Eduard Pujol, ha confirmat que la seva formació té “un pla”, tal com ha fet saber a ERC, per la investidura de Carles Puigdemont, però no ho ha volgut revelar al·legant que, en tot cas, abans de fer-ho públic ha de comunicar primer a la formació que està destinada a ser el soci de govern independentista. En tot cas, ha recordat als republicans que dimarts passat, en el ple d’investidura convocat i finalment ajornat pel president de la cambra catalana, Roger Torrent, es podia haver investit a Puigdemont d’acord amb les normes, “amb el reglament a la mà “.

En declaracions a Ràdio 4, Pujol ha insistit que la qüestió de la investidura del líder de JxCat no és una qüestió d’adhesió a la seva persona, ja que defensarien el mateix en el cas que el candidat fos Montilla, Maragall o Artur Mas, ha citat. Per contra, es tracta de “defensar la democràcia”, els “drets dels diputats” i de “recuperar les institucions”, no d’una “tossuderia”. Així, estan convençuts que Puigdemont “pot ser president” i “seria una insensatesa renunciar a allò que pot ser”.

“Hi ha pla” i “només faltaria que a hores d’ara no ho hagués”

El portaveu de JxCat ha confirmat que “hi ha pla” i “només faltaria que a hores d’ara no ho hagués”, però es tracta d’un pla que no revelaran fins posar-ho en coneixement d’ERC i que donaran a conèixer amb la transcendència i rellevància oportuna . En tot cas, Pujol ha valorat el fet que les negociacions entre les formacions independentistes s’hagin reprès per aprofundir en el nou pla de govern, perquè “vol dir que hi ha interès del món per trobar les solucions”. A més, el dirigent ha donat per descartades les noves eleccions en funció de l’acord primigeni amb els republicans.

Sense donar detalls d’aquest pla, el portaveu ha reivindicat que “el resultat del 21-D no ha caducat encara que alguns tenen interès de donar per mort aquest majoria”, sinó que “aquesta majoria està igual de viva que el dia 21”. Però pràcticament ha descartat la idea de Junqueras de fer una presidència simbòlica i una altra efectiva i executiva, la primera a mans de Puigdemont i la segona en una altra figura present a Catalunya. En aquest sentit, ha celebrat “que tots els que estem implicats fem un esforç per trobar la fórmula” però ha recordat que “dimarts estàvem convençuts que amb el reglament a la mà hauria investidura de Puigdemont”.

“Dimarts estàvem convençuts que amb el reglament a la mà hauria investidura de Puigdemont”

De fet, Pujol ha posat l’accent en aquest pla que suposaria fer efectiva la investidura de Puigdemont a distància a través de la delegació a un diputat del seu grup, atenent les situacions que des del Govern han insistit bloquejar i han tirat endavant. “Primer es va dir que no seria possible la constitució del Parlament i simplement calia complir amb el reglament” i Ernest Maragall “va tallar d’arrel l’intent del bloc del 155 de convertir el ple en un xou”, ha recordat.

Però a més ha recordat el fet que la Fiscalia instés Puigdemont al fet que no deixés Brussel·les per assistir a una conferència a Copenhaguen sota amenaça de ser detingut, però Puigdemont va anar a Dinamarca “perquè era de tot normal la lliure circulació”. Per tant, Pujol ha conclòs que “estem acostumats a comprar relats d’excepcionalitat, de coses que no poden ser i acaben sent possibles”.

“Estem acostumats a comprar relats d’excepcionalitat, de coses que no poden ser i acaben sent possibles”

Per això ha insistit que, tot i les “pressions”, seria “una insensatesa renunciar a allò que pot ser”, de manera que “insistim en la presidència d’un diputat electe no perquè sigui un caprici, sinó perquè tenim drets”. I ha llançat un missatge directe a ERC en destacar que “tenim tot l’interès del món a ser convocats de nou per al ple” perquè “interpretar bé el moment” suposa prendre consciència que “ens juguem coses tan importants com la democràcia, els drets polítics, la dignitat i les institucions, que farem tot el possible per intentar aixecar el 155 com més aviat millor “.

Pujol també s’ha sacsejat l’acusació vetllada dels republicans quan “se’ns fa responsables que hi hagi un 155”, davant la qual cosa ha apuntat que “el més útil és reconèixer que no es viu en una situació de normalitat”. Al temps, ha tret ferro a les discrepàncies amb els republicans en considerar que “la divergència és la cosa més normal del món quan la gent adulta parla” i que “la vida política està subjecta al joc de la negociació i la discrepància”.

INVERTIR FOREX CATALUNYA ✅ | ✅ RECLAMAR GASTOS HIPOTECA ✅

Comentaris
COMPARTEIX !

Be First to Comment

Deixa un comentari

Mission News Theme by Compete Themes.
Ofertas Depilación Láser